Tradisjonen tro er det ordfører Eli Hovd Prestgården, som sender deltakerne i Numedalsrally av gårde fra startrampa utenfor Rødberg Hotell lørdag morgen.

Ordføreren gjør dette med et bredt smil og med god grunn, for det er slike arrangementer som setter ikke bare kommunen hennes, men også resten av Numedal på kartet.

For denne siste lørdagen i februar er liksom julaften, 17. mai og mye annet på en gang.

For når det koker i hovedgata på Rødberg, på plassen ved brannstasjonen hvor serviceplassen er og utenfor hotellet, så skjer det noe i en ellers så typisk norsk bygdeby.

Derfor kan bygdas flinke kremmere gni seg i hendene og innkassere kroner og øre.

Hver eneste utleieseng i området er belagt og ute i skauen – langs flotte rallyveier koser folk seg med bål, pølser og annet tilbehør, mens de venter på noen av Norges beste rallyutøvere eller naboen for den saks skyld.

Selv om det koster en del kroner å drive med motorsport, noe som også har sendt noen ut i et bunnløst økonomisk uføre, så er det bemerkelsesverdig at det stiller 20 biler på startrampa fra arrangørklubben NMK Nore og Uvdal.

Vi tror ikke det er så mange av disse som tømmer sparekontoen for å delta.

Dette er sindige numedøler som jobber i anleggsbransjen, elektrikere, studenter og bønder.

Selvsagt koker det litt ekstra under hjelmen og gassen blir tråkket litt lenge i bånn noen ganger, når kanskje Norges flotteste rallyetapper som Smådøl skal unnagjøres.

Selv om mange hevder at de gjør dette bare for moro, som nok også delvis stemmer, så er det klinkende klart at de skal slå kompisen, naboen eller andre kjente.

Skulle jo bare mangle, for det er en konkurranse hvor du ikke skal vise fram understellet på bilen for mange ganger om du vil hevde deg.

Det hadde ikke gått an å avvikle dette løpet om det ikke hadde vært for alle ildsjelene.

Ikke bare fra klubben og bygda, men også fra nabobygdene.

Nesten 300 gode hjelpere står til, for å lage rallyfesten.

Det er vel nesten bare i Bygde-Norge det finnes slik entusiasme.

Det er klart for Norges flotteste rally!

Gratulerer med dagen!

LES OGSÅ: