Lørdag startet årets motocross-sesong på Ødegården Crossbane utenfor Revetal i Vestfold. For å få skikkelig konkurranse stilte 15 år gamle Christian «Lille Folan» Granbakken i klasse Åpen + MX2 for å yppe seg mot eliten. Normalt kjører Christian med sin 250 ccm i MX2 Ungdom, men ville i stedet måle krefter med de store gutta som har 450 ccm mellom beina.

– Det er litt større utfordringer i denne klassen, sier supertalentet som vant NM i 85 ccm både i 2010, 2011 og 2012. I fjor tok han steget opp i 250-klassen og vant like godt norgescupen sammenlagt – som førsteårsfører i klassen.

I lørdagens første heat kom han seg ut fra start som nummer to, men før én runde var unnagjort lå han i teten og kunne kontrollere heatet til mål – foran profilen Kenneth Granlien (23) fra Gjøvik! 

I det andre heat ble Lille Folan nummer fire, og måtte dele seieren sammenlagt i Åpen + MX2 med Kenneth Granlien. I MX2 ble det selvsagt seier, og her fulgte klubbkompis Eivind Sandholm (21) opp med tredjeplassen sammenlagt. Sterkt av de lokale gutta som skal kjøre NM neste helg i Stavanger.

Også de yngre talentene hevdet seg godt.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet, sier Torstein Heggelien (14), etter andreplassen i første runde av NMK-mesterskapet på Ødegården Crossbane i Vestfold lørdag. 

Martin Fredriksen (13) fulgte opp med en fin fjerdeplass, og han var også kjempefornøyd med egen innsats.

– Veldig bra. Bedre enn jeg forventet, smiler Martin.

Thor Christian Jensås (13) var uheldig og fikk problemer i andreheatet, men sikret seg likevel en niendeplass sammenlagt, mens Kristian Barlindhaug (13) ble nummer ti.

– Det spirer veldig i crossmiljøet på Kongsberg nå, sier Ole Barlindhaug, leder i motocrossgruppa i NMK Kongsberg.

Les mer om guttas innsats i papiravisa mandag.