NM-sølv til Enerstvedt

NM-SØLV: Eli Enerstvedt (t.v.) ble sølvvinner i presskonkurransen i jaktfelt-NM i Nordfjordeid. Her instruerer hun sammen med Dag Utklev Birgitte Grøtjorden og Lars Rudi Grøtjorden på skytetreningen i Nore og Uvdal skytterlag. (Arkivfoto: Ole John Hostvedt).

NM-SØLV: Eli Enerstvedt (t.v.) ble sølvvinner i presskonkurransen i jaktfelt-NM i Nordfjordeid. Her instruerer hun sammen med Dag Utklev Birgitte Grøtjorden og Lars Rudi Grøtjorden på skytetreningen i Nore og Uvdal skytterlag. (Arkivfoto: Ole John Hostvedt).

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Norejenta Eli Enerstvedt, som representerer Kongsberg Jeger- og Fiskeforening, ble sølvvinner i presskonkurransen på 200 meter i jaktfelt-NM i Nordfjordeid.

DEL

– Dette er jaktfeltskytternes svar på baneskytternes Landsskytterstevne, sier klubbkameraten Kjell Hvamb, som selv ble bronsevinner på 100 meter i presskyting.
– Disse prestasjonene kan nesten sies å være større enn å vinne i Lotto, for det er beinhard konkurranse og mange om beinet.
Presskytingen foregår mot en blink som likner en rev på 100 meter og mot en rein på 200 meter. På den korteste distansen er innertreffen tre centimeter i diameter, mens den er ti på den dobbelte distansen og det skytes mot ei seksdeltskive. I løpet av 30 sekunder skal det avfyres tre skudd, så det sier seg selv at det er godt gjort å hevde seg i toppen her.

Sølv etter omskyting

Eli Enerstvedt som tidligere var en habil baneskytter, og som nå går i bresjen for rekrutteringsarbeidet i Nore og Uvdal skytterlag, viste at hun også behersker denne formen for skyting.
Hun ble klassevinner i klasse F i mesterskapet i Nordfjordeid med 181 poeng, ti poeng mer enn Mona Johnsen fra Kvinesdal på andreplass
I presskytingen på 200 meter fikk hun 28 poeng, poenget mindre enn vinneren Hestvik fra Averøy. Norejenta måtte skyte om med Gudbrand Skuggedal fra Hedrum, som også hadde 28 poeng
Den duellen avgjorde Eli til sin fordel med 27 mot hedrumkarens 17 poeng.

Bronse til Hvamb
Klubbkameraten Kjell Hvamb gjorde også sine saker bra på presskytingen på 100 meter.
Kongsbergkaren har tidligere gjort det skarpt i metallsilhuettskyting, men har nå satset mer på jaktfelt og det har gitt resultater.
Sammen med Aslak Askeland fra Froland og Tor Arne Mathisen fra Gjøvik hadde Hvamb 14 poeng, men i omskytingen gikk det ikke like bra. Der måtte han nøye seg med sju poeng mot Mathisens 13 og Askelands 14.
– Men jeg er veldig fornøyd med bronse, sier Hvamb.
Rune Fekjan, velkjent baneskytter fra Jondalen, representerer Lardal i denne idretten og var ikke snauere enn at han ble sjettemann i klasse A i hovedkonkurransen med 196 poeng. Norgesmester ble Christer Heimstad fra Østby med 198, så Fekjan markerte seg i høyeste grad.
I lagkonkurransen endte Fekjan og Lardal på tiendeplassen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags