Vel, hvis du driver med paragliding så kan vi fortelle at den ca. 60 kilometer lange strekningen tar snaue to timer. I hvert fall hvis du heter Ole Jonny Rønneberg og er fra Polarsirkelen Hang- og Paragliderklubb.

Han vant nemlig søndagens konkurranse under norgescupen i paragliding i pinsehelga. Dette tradisjonsrike stevnet er blant annet kvalifisering til EM, VM og World Cup, og samler Norges aller beste piloter i Hvittingfoss.

Over 70 piloter brukte denne helga til å fly over Kongsberg-distriktet, og siste dagen sto Hvittingfoss - Jondalen i motvind på programmet. Landslagets Einar Bjørkaas Helle fra Fjordane Luftsportklubb var raskest, og klarte den 70 kilometer lange strekningen på 2 timer og 8 minutter.

Trond Halvorsen fra Hvittingfoss Luftsportsklubb ble beste lokale utøver med en fin 6. plass på turen opp til Rollag, samt en 11.plass totalt i stevnet.

– Hvittingfoss er blitt en av landets flotteste luftsportsanlegg for hang- og paragliding og dette flystedet får uhemmet skryt fra flygerne. Dette er en arena Norges Luftsportsforbund gjerne ser blir benyttet til fremtidige konkurranser og nok et vellykket arrangement er motivasjon god nok til å søke om Norgescupstevne også neste år, sier en stolt leder av Hvittingfoss Luftsportklubb, Trond Kjeldsen.

Han ønsker samtidig å takke hele staben for en kjempeinnsats og ikke minst den fantastiske innstillingen, velviljen og hjelpen det flotte lokalsamfunnet i Hvittingfoss viser.