Verdensmesterskapet i Estland, årets høydepunkt for orienteringsløperne, innledes om en uke. Fra fjorårets VM i Sverige fikk Norge med seg to gull, og selv om enkelte av utøverne som bidro til medaljefangsten har lagt opp, legges lista høyt også denne gangen.

– Vi så under årets innledende verdenscuprunde i Finland forrige helg at vi har flere kort å spille på enn Olav Lundanes. Både Magne Dæhli og Eskil Kinneberg viser at de har tatt steg siden i fjor, og at de absolutt vil være å regne med i medaljekampen under skogsdistansene i Estland, sier landslagssjef Kenneth Buch.

– Det er likevel i første rekke Lundanes og Dæhli som drar til VM med konkrete medaljeambisjoner, tilføyer han.

Lundanes tok gullet

På stafettene stiller også Norge i fremste rekke hva gjelder medaljefavoritter.

I fjor var det Lundanes (langdistanse) og stafettlaget for herrer som løp inn til VM-gull. I tillegg fikk Lundanes og Heidi Østlid Bagstevold med seg medalje fra mellomdistansen, samt at veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg løp hjem sin første VM-medalje på langdistanse.

– Selv om flere av damene på VM-laget fra i fjor har lagt opp (Heidi Østlid Bagstevold og Mari Fasting), har vi ambisjoner om å være med i medaljekampen også her, både individuelt og på stafett, sier landslagssjef Buch.

– Veteranene Marianne Andersen og Anne Margrethe Hausken Nordberg har en positiv tendens. Komplettert med noen offensive VM-debutanter, blir totalen veldig bra, sier han.

Sprintuttak i neste uke

Tirsdag tok han ut løperne til skogsdistansene i Estland. På herresiden er Dæhli, Kinneberg. Lundanes og Håkon Jarvis Westergård norske håp, mens Marianne Andersen, Andrine Benjaminsen, Ida Marie Næss Bjørgul, Ingjerd Myhre og Anne Margrethe Hausken Nordberg skal jakte medaljer på kvinnesiden.

Laget til sprintdistansene blir tatt ut i neste uke, etter sprint-NM på Hamar i pinsen.

VM arrangeres i perioden 30. juni til 8. juli.

LES OGSÅ:

Senket gamleklubben

Rekordstevne på Fiskum 

Mestere for fjerde gang

Karrierebeste av Hægstad 

Overrasket cupleder