Skal konkurrere i monsterbakken i Uvdal

Deltakerne i Uvdal triatlon skal løpe opp alpinløypa helt til venstre på bildet. På toppen av stolheisen er mål. ALLE FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Deltakerne i Uvdal triatlon skal løpe opp alpinløypa helt til venstre på bildet. På toppen av stolheisen er mål. ALLE FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tour de ski har sin monsterbakke i Val di Fiemme. Deltakerne Uvdal triatlon får sin i Midgardsormen i Uvdal alpinsenter.

DEL

Lørdag 30. august skal tidenes første Uvdal triatlon arrangeres. Og for å lokke flest mulig deltakere til start, har arrangørene lagt mål til toppen av alpinløypa Midgardsormen eller Slafen om en vil, i Uvdal alpinsenter.

Start for den nye triatlonkonkurransen blir på campingplassen på Norefjord. Her skal deltakerne svømme 1.500 meter i fjorden før det bærer opp til skiftestasjonen på fotballbanen utenfor Numedalshallen hvor syklene venter.

Deretter skal det sykles 40 kilometer langs fylkesvei 40 og ned til ny skiftestasjon i bunnen av alpinsenteret i Uvdal. Det hele avsluttes med ti kilometer løping i Jønndalen og målgang blir på toppen av stolheisen i skisenteret.

Da har deltakerne løpt opp dem nesten 4.000 meter lange alpintraseen, som har en høydeforskjell på nesten 400 meter.

– Dette burde lokke mange deltakere, mener Knut Egeland, i firmaet Steg To, som arrangerer blant annet Fredrikstad triatlon og i år også Hvaler triatlon.

Egeland setter deltakerantallet på maks 200.

– Ja, i hvert fall i første omgang, så vi får kjørt oss inn, sier Egeland, som sier at triatlonsporten i Norge har stigende oppslutning.

– Det er ingen annen idrett i Norge som opplever maken nå, hevder han.

Det var Nore og Uvdal næringsselskap som ønsket å finne et arrangement, i tillegg til allerede svært populære Numedalsrally, som kunne sette kommunen på kartet og de endte opp med et triatlonkonkurranse.

I disse dager avholdes det møter med idrettslagene og næringslivet i Nore og Uvdal.

– Dette er veldig spennende, sier Lars Tore Lesteberg, som blir prosjektleder for triatlonkonkurransen.

Artikkeltags