Smertefri Tande tilbake i hoppbakken

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Daniel-André Tande har ikke orket å se hopping på TV i sommer. Nå gjør den skadeplagede Kongsberg-hopperen comeback i bakken.

DEL

Etter en traurig sommer, er Tande endelig i full trening.

– Helsa begynner å bli ganske bra. Jeg skal prøve meg i hoppbakken til helgen. Jeg har trent normalt i én uke. Det er blitt både spensthopp og knebøy, sier Tande.

– Jeg har ingen smerter. Det er veldig betryggende, men viser også at jeg har vært flink til ikke å belaste beina for mye, fortsetter KIF-hopperen overfor NTB.

22-åringen har slitt med tretthetsbrudd i beinet.

– Blødningen er borte og alt har grodd, sier en lettet Tande.

Håper å rekke Japan-tur

Det er uklart når Tande er med i konkurranser igjen, men buskerudhopperen har et håp om å rekke Grand Prix-rennene i Japan neste uke.

– Forhåpentlig er jeg med til Japan. Jeg håper å være klar til å konkurrere i Hakuba, hvor jeg liker meg veldig godt. Jeg har bare pallplasser der. Alle tror at Japan bare er teknologi og masse folk, men i Hakuba er det annerledes om sommeren. Du føler at du reiser tilbake i tid når du ser de gammeldagse vanningsanleggene på jordet der, sier Tande.

TV-sendingene i sommer har han zappet forbi.

– Det har vært kjedelig til perioder. Jeg gleder meg som en liten unge til å gjøre comeback. Jeg har ikke orket å se noe skihopping på TV i sommer, for det har kriblet så mye, innrømmer lysluggen.

Får ikke prege sesongen

Han tok sin første verdenscupseier sist sesong. Tande mener skaden ikke skal få prege årets vintersesong, der VM i Lahti er det store høydepunktet.

– Skaden setter meg ikke noe tilbake. Nå kan jeg trene for å få opp den fysiske kapasiteten før vinteren. Jeg har vist tidligere at sommeropphold ikke preger vinterhoppingen. Hoppuka i romjulen kommer ikke for tidlig, sier Tande.

– Spent før comebacket i bakken?

– Egentlig ikke. Rytmen sitter i kroppen. Jeg har testet litt på rullebrett. De simuleringene har gått veldig bra. Dette blir det vi kaller overskuddshopping. Da glemmer du småting og pirk. Du bare går opp på toppen og gjør det du skal, sier Tande.

Verdenscupen starter i Ruka 24. november.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags