Tande har tannproblemer - satt på antibiotika

TANNPINE: Daniel-André Tande har problemer med en tann.

TANNPINE: Daniel-André Tande har problemer med en tann. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Daniel-André Tande har problemer med en tann og stilte ikke på pressetreff i OL-byen Pyeongchang onsdag.

DEL

Kongsberg-hopperen slet med antydninger til de samme problemene allerede i forbindelse med verdenscuprennene i Tyskland sist helg.

Det skal ikke være fare for at han mister konkurranser under OL.

– Tande kom hit nylig. Han reiste fra Willingen med vondt i munnen rundt en tann. Han har nå fått en infeksjon rundt den tanna og går nå på antibiotika. Vi regner med at han er klar til å hoppe kvalifisering i morgen (torsdag), sa Olympiatoppen-lege Mona Kjeldsberg på onsdagens pressemøte.

LES OGSÅ: Tror Tande tar to bronsemedaljer i OL

Stöckl ubekymret

Landslagstrener Alexander Stöckl er ikke bekymret for at Tandes tannproblem vi bli forstyrrende inn mot den første OL-konkurransen i hoppanlegget i Alpensia lørdag.

Allerede torsdag skal det gjennomføres kvalifisering til normalbakkerennet.

– Jeg tror ikke dette påvirker prestasjonen. Ting som oppstår i munnen eller halsen er ikke så viktig for skihoppere. Det hadde vært verre for en langrennsløper som driver med utholdenhetsidrett, sier Stöckl til NTB.

– Daniel har fått medisin i dag, og da skal han være bedre fra i morgen. Da tror jeg han kan delta i kvalifiseringen, og rennet lørdag blir ikke noe problem, tilføyer landslagstreneren.

Fem hoppere er med i den norske OL-troppen. Kun fire av dem får hoppe torsdagens kvalifisering. Stöckl går overfor NTB langt i å antyde at Tande er det sikreste kortet på det norske laget.

LES OGSÅ: Pappa Tande på plass i OL

Formsterk

Noe endelig uttak blir ikke gjort før etter torsdagens treningsomganger. Anders Fannemel og Andreas Stjernen testet OL-bakken onsdag, mens Tande, Robert Johansson og Johann Forfang først skal prøve seg torsdag.

Tande ble nylig verdensmester i skiflyging og har vist god form den siste tiden. Lørdag vant han verdenscuprennet i tyske Willingen etter et strålende hopp på 146,5 meter i finaleomgangen.

Kongsberg-hopperen ligger på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt og er best av de norske også der.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags