Bjøntegaard og Tandervold på femteplass

FEMTEPLASS: Erlend Bjøntegaard og Ingrid Tandervold ble nummer fem på mixstafetten i Soldier Hollow.

FEMTEPLASS: Erlend Bjøntegaard og Ingrid Tandervold ble nummer fem på mixstafetten i Soldier Hollow. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Erlend Bjøntegaard og Ingrid Tandrevold fikk det ikke til å stemme på søndagens singel blandet stafett. Skiskytterduoen slet på standplass og tok 5.-plassen.

DEL

Med totalt seks ekstraskudd ble Norge til slutt slått med ett minutt og sju sekunder av Italia. Lukas Hofer og Dorothea Wierer kunne sammen juble for seier i verdenscupen.

– Det var spennende å prøve det. Jeg tror også andre syntes det var spennende å se på, sa Bjøntegaard til NRK etter løpet.

Individuell mixedstafett fungerer slik at en kvinne- og en herreløper går to etapper hver. Bjøntegaard åpnet for Norge og brukte ett ekstraskudd på de to første skytingene, før han sendte ut Tandrevold.

Hun trengte også ett ekstraskudd på sine to skytinger, og Bjøntegaard ble sendt ut på tredje etappe 41,4 sekunder bak ledende Italia, som hadde ett ekstraskudd mer enn Norge etter fire av totalt åtte skytinger.

Bjøntegaard klarte ikke hente nevneverdig inn på Hofer og østerrikske Simon Eder i tet, og med en bom på liggende og en på stående var Norge 41,8 sekunder bak Østerrike, Italia og Estland før den siste vekslingen.

Tandrevold bommet én gang på liggende og én på stående, og hun kunne fint lite gjøre noe med Dorothea Wierer og Italia i tet. Italieneren rykket ifra Lisa Theresa Hauser før siste skyting, skjøt fullt hus på siste stående og økte på sisterunden.

Italia vant 22,9 sekunder foran Østerrike. Frankrike med Antonin Guigonnat og Julián Simón ble nummer tre. Det ble spurtoppgjør mellom tyske Franziska Preuss og Tandrevold, og der var førstnevnte sterkest. Dermed ble Norge nummer fem.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags