Kulda fører til kortere distanse for Bjøntegaard & co.

KALDT: Erlend Øvereng Bjøntegaard og skiskytterne sliter med kulden i Canada.

KALDT: Erlend Øvereng Bjøntegaard og skiskytterne sliter med kulden i Canada. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Erlend Bjøntegaard og de andre deltakerne i verdenscuprennet i skiskyting i Canmore, skal gå 15 i stedet for 20 kilometer i kveld.

DEL

Ekstremkulda som herjer i Nord-Amerika har ført til endringer i verdenscupen i skiskyting. I verste fall stopper den helgens konkurranser i canadiske Canmore.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) besluttet onsdag å korte ned på torsdagens normaldistanser. Johannes Thingnes Bø og co. skal gå 15 kilometer i stedet for 20, mens kvinnenes renn kuttes fra 15 til 12,5 kilometer.


I tillegg blir stafettene fremskyndet fra lørdag til fredag.

Også fellesstarten skal gå tidligere enn planlagt og er flyttet fra søndag til lørdag.


IBU har 20 minusgrader som kuldegrense. Som følge av det ble tirsdagens planlagte åpningsseremoni avlyst. Torsdag og fredag er det meldt minus 18, men til helgen er det ventet at temperaturene igjen synker nærmere minus 30.


– Det er ikke så lett å forutse, for denne polarvirvelen har ikke beveget seg som man først antok. Vi håper bare på det beste, men vi prioriterer først og fremst utøvernes sikkerhet, sier renndirektør Borut Nunar til NRK.


Han understreker videre at man også er opptatt av å få rettferdige konkurranser.


Johannes Thingnes Bø leder verdenscupen suverent. Stryningen har vunnet hele 11 av 15 renn i vinter. Tirsdag ble det kjent at erkerivalen Martin Fourcade har gitt opp håpet om å vinne sammmenlagttittlen for åtte gang på rad. Franskmannen dropper derfor å gå rennene i Canada.
Det samme gjør de svenske løperne. De står over rennene i Nord-Amerika for å forberede seg optimalt til VM på hjemmebane.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags