Gå til sidens hovedinnhold

Bjøntegaard sjuendemann

Artikkelen er over 3 år gammel

Erlend Øvereng Bjøntegaard måtte tåle to bom på første stående skyting på fellesstarten og ble sjuendemann.

Beverngutten var med i medaljestriden etter å ha skutt fullt hus på de to liggendeskytingene, men så måtte han tåle en grov bom på det tredje ståendeskuddet og bommet også på det femte.

Dermed var han ute av medaljestriden.

Han klinte de fem siste blinkene ned og spurtet inn til sjuendeplassen, 32,1 sekunder bak vinneren Martin Fourcade, som slo tyskeren Simon Scempp på målstreken.

De norske skiskyttergutta så ut til å ha skutt seg bort, men Svendsen skjøt full på siste stå og berget OL-medalje etter en vanvittig spurt.

Svendsen bommet to ganger på andre og tredje skyting, men da han feide ned alle fem blinkene i den siste stående seriene, lå veien åpen for medalje.

Erlend Bjøntegaard gikk inn til sjuendeplass med to strafferunder, mens Tarjei Bø ble nummer åtte etter tre bom. Johannes Thingnes Bøe bommet hele tre ganger på andre skyting og tok det nokså rolig på vei inn til 16.-plass.

Emil Hegle Svendsen har tidligere tatt fire OL-gull, to i Vancouver og to i Sotsji.

I Vancouver var Svendsen best på normaldistansen og på det norske gullaget i stafett. For fire år siden vant trønderen fellesstarten og miksstafett.

32-åringen har også OL-sølv på sprint fra Vancouver.

NRKs ekspert Ola Lunde tror Erlend Ø. Bjøntegaard kanskje går inn på stafettlaget nå.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.