Bjøntegaard skjøt fullt – for treg i sporet

FULLT HUS: Erlend Ø. Bjøntegaard skjøt to fulle hus under sprinten i Holmenkollen. Det er andre gang han klarer det i verdenscupen.

FULLT HUS: Erlend Ø. Bjøntegaard skjøt to fulle hus under sprinten i Holmenkollen. Det er andre gang han klarer det i verdenscupen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Erlend Ø- Bjøntegaard skjøt to fulle hus for andre gang i verdenscupkarreiren. Men for dårlig fart i sporet hindret en topplassering.

DEL

Bjøntegaard gikk ut som førstemann i feltet på sprintløpet i Holmenkollen torsdag og skjøt ti av ti treff. Han la dermed standarden i en konkurranse med mye god skyting. Men Bevern-utøveren tapte tid både i sporet og på standplass mot flere utøvere han normalt skal gå raskere enn.

Dermed havnet han et lite stykke ned på resultatlista, selv med to fulle hus.

Sliten etter OL

– Det går bra på standplass i dag, men det er ikke så mye krefter å spa på med i sporet, forklarer Bjøntegaard til NRK.

– Det er OL som har vært målet for oss denne sesongen. Jeg fikk til en veldig bra formtopp der, og da er det bare naturlig at det kommer en liten nedtur etter det. Men jeg har jo så klart lyst til å prestere så godt som mulig uansett, utdyper Bjøntegaard.

Han satte pris på å kunne gå ut i sporet som førstemann.

– Det var gøy å gå ut som nummer én. Å få ordentlig jubel på alle rundene, sier han.

Han endte til slutt på 23.-plass.

Hjemmeseier for L'Abée-Lund

Han gledet seg i stedet over gode prestasjoner fra lagkameratene. For Henrik L'Abée-Lund og Johannes Thingnes Bø sørget for norsk dobbeltseier. Oslo-gutten L'Abée-Lund skjøt fullt hus og slo Thingnes Bø på den siste runden.

Stryningen ledet med noen tideler ut fra andre skyting med en bom på ti skudd, men han ble for sliten på den siste runden og ble nummer to, 6,1 sekunder bak landsmannen. Martin Fourcade ble nummer tre.

Seieren var L'Abée-Lunds første i verdenscupen.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags