Bjøntegaard var inspirert av Krüger

FEMTEMANN: Erlend Bjøntegaard debuterte i OL med femteplass i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

FEMTEMANN: Erlend Bjøntegaard debuterte i OL med femteplass i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Erlend Bjøntegaard innledet sin olympiske karriere med en sterk femteplass på skiskyttersprinten. Inspirasjon hentet han foran TV-en noen timer tidligere.

DEL

Før han selv skulle ut i sin olympiske debut på skiskytterarenaen i Alpensia, så han nemlig en annen OL-debutant imponere voldsomt bare noen steinkast unna. Langrennsløper Simen Hegstad Krügers gulløp på tremila ble en del av oppladningen.

– Visst søren fikk jeg det med meg! Jeg ble faktisk veldig inspirert. Da jeg så hvor bra han gikk på ski, hvor kraftfullt, tenkte jeg at sånn hadde jeg lyst til å gå også, sa Bjøntegaard til NTB og andre medier i pressesonen etter målgang.

Akkurat som Krüger gikk 27-åringen et strålende langrenn. I sporet var han slått bare av franske Martin Fourcade. Det sier sitt.

– Jeg var i hvert fall beste norske skiskytter på ski i dag, sa Bjøntegaard beskjedent.

Overraskende

Beskjeden var det ingen grunn til å være. I mål var han kun 17,4 sekunder bak den olympiske mesteren Arnd Peiffer fra Tyskland, og tyskeren skjøt feilfritt. Bjøntegaard var til sammenligning ute i to strafferunder.

– Det er snedig å gjøre det så bra, men samtidig se at jeg er én treff unna gullet. Det er merkelig å tenke på, sa Kongsberg-gutten.

Han hadde mange forskjellige følelser i kroppen etter karrierens første olympiske start.

– Jeg er glad, skuffet og forbannet på en gang, men jeg tror nok jeg etter hvert kommer til å være veldig glad for dette. Det er jeg bare nødt til å være, sa han.

Tsjekkiske Michal Krcmar ble meget overraskende nummer to, mens bronsen gikk til italienske Dominik Windisch. Heller ikke han var tippet i toppen på forhånd.

– Det er det som er spesielt med et OL. Resultatlista ser gjerne annerledes ut enn etter et verdenscuprenn, for det er så mye nerver og spenning opp mot konkurransene. For min del fikk jeg maksimal uttelling ut fra hva jeg var god for, sa Bjøntegaard.

Har slitt

Etter å ha summet seg litt var han tydelig på at OL-debuten nesten ble mer enn han kunne håpe på.

– Det er gøy å se at jeg fikk vist så mye i en så viktig konkurranse. Det er jeg fornøyd med, fastslo 27-åringen, som har jobbet hardt for å komme til OL.

På veien har det vært mange skuffelser, og nåløyet har vært trangt.

– Det har vært vanskelig nok bare å få muligheten til å konkurrere for Norge. Det er blitt tatt medaljer i hvert eneste mesterskap, og mange verdenscupseirer. Det er det som har vært min største kamp, bare å få muligheten, sa han.

Søndag lyktes han, og mer moro kan det blir på mandagens jaktstart. Der er han i angrepsposisjon.

– Målet var å gi meg selv et godt utgangspunkt, og det klarte jeg. Så da har jeg i hvert fall lykkes med en ting, sa Bjøntegaard.

De øvrige norske skuffet i OL-åpningen. Det samme gjorde en annen forhåndsfavoritt, nevnte Martin Fourcade. Franskmannen ble nummer åtte.

– Vi har bare gått en konkurranse så langt, og jeg er sikker på at Fourcade, Bø og alle de andre vi har sett på toppen av pallen i vinter vil bite bedre fra seg etter hvert, sa Bjøntegaard.

(©NTB)

LES OGSÅ.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags