Bjøntegaard vraket på stafettlaget

VRAKET: Til tross for gode plasseringer i OL, ble Erlend Øvereng Bjøntegaard vraket fra stafettlaget.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

VRAKET: Til tross for gode plasseringer i OL, ble Erlend Øvereng Bjøntegaard vraket fra stafettlaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Erlend Øvereng Bjøntegaard får ikke gå på skisytternes stafettlag i OL.

DEL

Til tross for en blytung 60.-plass på normaldistansen får Lars Helge Birkeland sin tiltenkte rolle på OL-stafetten i skiskyting.

Det ble klart da det norske laguttaket ble presentert noen timer etter mixedstafetten tirsdag kveld.

Det var knyttet spenning til om OL-debutant Erlend Bjøntegaard kunne få sjansen på fredagens stafett, men Birkeland ble til slutt foretrukket foran Kongsberg-gutten.

Laget består for øvrig som ventet av Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen.

Ukjent rekkefølge

Det er ikke offentliggjort i hvilken rekkefølge de norske løperne skal gå, men etter å ha gått Norge inn til sølv i blandet stafett tirsdag meldte Hegle Svendsen seg klar som ankermann.

Alternativet er trolig Thingnes Bø.

Før OL syntes det temmelig klart at Hegle Svendsen, Lars Helge Birkeland og brødrene Bø ville utgjøre det norske stafettlaget. Den nevnte kvartetten var i egen klasse på verdenscupstafetten i Ruhpolding i midten av januar og slo nærmeste konkurrent Frankrike med 24,5 sekunder.

Med femteplass på sprinten, niendeplass på jaktstarten og sjuendeplass på fellesstarten kastet Erlend Bjøntegaard seg inn i kampen.

Hans kandidatur ble ikke mindre aktuelt da Birkeland slet tungt på normaldistansen, hans eneste distanse så langt i OL. Etterpå bekreftet landslagstrener Egil Kristiansen at Bjøntegaard var med i vurderingene som måtte gjøres.

Sørlendingen Birkeland fikk likevel tillit på stafetten.

Eckhoff i tenkeboksen

På kvinnesiden består det norske stafettlaget av Tiril Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Ingrid Tandrevold. Det er de samme som så langt har vært i aksjon i OL.

Hilde Fenne ser dermed ut til å bli reserve og OL-turist mesterskapet igjennom. Heller ikke på kvinnesiden er det besluttet i hvilken rekkefølge løperne skal gå.

Etter tirsdagens blandet stafett røpet landslagstrener Stian Eckhoff overfor NTB at han må i tenkeboksen med hensyn til akkurat det, og at det vurderes endringer fra den rekkefølgen som er benyttet tidligere.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags