Bjøntegaards superdebut

Pyeongchang, Sør-Korea 20180211.
Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Sprint skiskyting menn. 
i aksjon på  10 km sprint skiskyting i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Pyeongchang, Sør-Korea 20180211. Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Sprint skiskyting menn. 
 i aksjon på 10 km sprint skiskyting i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Erlend Øvereng Bjøntegaard reddet den norske skiskytteræren med femteplassen på sprinten. 17,4 sekunder fra gullet.

DEL

OL-debutant Erlend Bjøntegaard kjempet om medalje, men endte på 5.-plass på skiskyttersprinten i Pyeongchang. Tyske Arnd Peiffer vant.

De norske medaljehåpene skjøt seg bort fra medaljekampen en etter en. Nærmest var OL-debutant Erlend Bjøntegaard (27), som fra startnummer 30 viste stor ro på standplass og skjøt fullt hus på liggende. Kanskje var det en kombinasjon av nerver og vind som førte til at det kun ble tre treff på stående. Han endte 17,4 sekund bak vinneren, og det holdt til 5.-plass.Det som skulle bli en duell mellom Johannes Thingnes Bø og franske Martin Fourcade, endte i stedet med tysk OL-gull til Peiffer.

Peiffer skjøt feilfritt i det sørkoreanske ruskeværet og vant på tiden 23.38,8. Det var 4,4 sekunder foran tsjekkiske Michal Krcmar og 7,7 foran italienske Dominik Windisch.

Tarjei Bø (29) måtte ut i to strafferunder, begge etter liggende skyting. Han gikk i mål 33,8 sekunder bak den tyske vinneren.

Emil Hegle Svendsen, som gikk først ut av de norske på startnummer 10, måtte også tåle to bom. Han hadde fire treff på liggende før vinden tok det femte. Dermed måtte 32-åringen ut i en strafferunde etter første skyting. Også på stående skyting ble det en bom. Han endte 45 sekunder bak Peiffer.

Johannes Thingnes Bø skjøt ut av startblokka som en rakett, men det hjalp lite når han etter ti kilometer hadde gått fire strafferunder. Lillebror Bø fikk hele tre bom på liggende, mens det kun ble en bom på stående. Han kom i mål 1.12,7 bak Peiffer.

Martin Fourcade bommet tre ganger på liggende og endte 22,1 sekund bak vinneren. Det ga 8.-plass.

Kraftig vind førte til at det helt til det siste var usikkert om sprinten kunne gjennomføres. Da den startet hadde det meste av vinden løyet, men det kom noen vindkuler som kunne gjøre livet surt for utøverne.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags