Endelig eksamen for Bjøntegaard

KLARE: Fra venstre: Emil Hegle Svendsen, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø under et pressemøte med de norske skiskytterne fredag. Søndag skal disse fire gå sprinten.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

KLARE: Fra venstre: Emil Hegle Svendsen, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø under et pressemøte med de norske skiskytterne fredag. Søndag skal disse fire gå sprinten.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Erlend Bjøntegaard nøler ikke med å kalle jakten på en OL-billett «en fæl tid». Søndag kulminerer den i karrierens så langt største øyeblikk.

DEL

Les intevjuet med Bjøntegaard i vårt OL-magasin her!

27-åringen får sin OL-debut på sprinten i skiskytterarenaen i Alpensia. For en måned siden Bevern-løperen usikker på om han i det hele tatt ville få være med til Sør-Korea.

– Jeg var ikke trygg på det i det hele tatt. Siden sesongen startet og fram til uttaket kom i midten av januar, har det egentlig vært en litt fæl tid. Jeg har levd med følelsen av at jeg må prestere og vise meg fram hver gang, sier Bjøntegaard til NTB.

Da landslagsledelsen presenterte OL-uttaket etter verdenscuprennene i Ruhpolding midt i januar fikk 27-åringen beskjeden han ønsket seg. Bjøntegaard var inne, på bekostning av blant andre skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen.

– Jeg har gjort mye bra i vinter, men ikke overbevist helt. Heldigvis gikk det veien, og det var kanskje også takket være at Ole Einar ikke fant formen, medgir Bjøntegaard.

Forventer nerver

Nå er han klar for karrierens første olympiske leker. Kongsberg-gutten innrømmer gjerne at det er stort å nå den milepælen.

– Det kjennes utrolig bra. Det var veldig godt å komme seg til Sør-Korea, få på seg OL-klærne og begynne å oppleve OL-stemningen, smiler han i solskinnet i Pyeongchang.

Nervene har han kjent på, men midlertidig skjøvet unna.

– Jeg var faktisk veldig nervøs før avreise, men så langt har det gått bra. Det kommer nok noen nerver når det nærmer seg renn enda mer. De dukker nok opp når jentene skal gå lørdag, smiler Bjøntegaard.

– Hvordan håndterer du nervøsiteten?

– Det er ikke så mye annet å gjøre enn det man pleier å gjøre, sier OL-debutanten.

Vindtrening på Sjusjøen

Søndag er han forberedt på at værgudene kan komme til å ha et ord med i laget når sprinten skal avgjøres. Den olympiske skiskytterarenaen i Alpensia er utsatt for vind, noe treningene så langt har understreket til fulle.

– Det har vært veldig fine løyper så langt, så der regner jeg med at det blir jevne og fine forhold. På standplass tror jeg imidlertid vi må være forberedt på alt. Vind fra alle retninger, sier Bjøntegaard.

– Hvordan forbereder man seg på det?

– Det er å prøve å skyte mest mulig i sånne forhold. Nå har vi vært her noen dager, og vi har i hvert fall fått skutt i vind. Det er helt sikkert, smiler 27-åringen.

Kanskje drar han også fordel av mange hjemlige treninger under lignende forhold.

– Jeg bor på Lillehammer og trener mye på Sjusjøen. Der er det også ofte mye vind. Jeg må vel si at jeg har trent mye i disse forholdene, sier Bjøntegaard.

– Du tror du kan få glede av de treningene her?

– Ja, det tror jeg så absolutt.

OL-sesongen innledet han på beste mulige måte ved å vinne jaktstarten under den nasjonale åpningen nettopp på Sjusjøen. Da slo han blant andre OL-favorittene Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø. Leverer han noe av det samme søndag, kan OL-debuten bli av den særdeles hyggelige sorten.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags