Tungt for Erlend i Oberhof

32. PLASS: Det gikk ikke akkurat styggfort for Erlend Øvereng Bjøntegaard i sprintløypa i tyske Oberhof fredag. Han ble 32. mann på spesialdistansen sprint etter å ha pådratt seg to bom.Foto: Berit Roald / NTB scanpix

32. PLASS: Det gikk ikke akkurat styggfort for Erlend Øvereng Bjøntegaard i sprintløypa i tyske Oberhof fredag. Han ble 32. mann på spesialdistansen sprint etter å ha pådratt seg to bom.Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Erlend Øvereng Bjøntegaard hadde nok ønsket seg en bedre start på det nye året enn en 31. plass på sprinten i Oberhof.

DEL

Beverngutten, som varmet opp med bronse på NM-sprinten i Ål sist lørdag, hadde på langt nær samme fart i sporet som vanlig.

Erlend måtte tåle en bom på det siste skuddet på liggendeserien og en bom på ståendeskytingen.

Stafettplass?

Kongsberggutten var 2,16 minutter bak russeren Loginov, som vant 25,2 sekunder foran Johannes Thingnes Bø.

Øvereng Bjøntegaard var fjerde best av de norske løperne, men om han får gå søndagens stafett er usikkert.

Laget tas sannsynligvis ut etter lørdagens jaktstart.

Slått av russer

Johannes Thingnes Bø ble slått bare av russeren Alexander Loginov på sprinten i verdenscupen skiskyting i tyske Oberhof.

Det skilte 25,2 sekunder mellom de to. Loginov tok sin første verdenscupseier.

Thingnes skjøt raskt og godt på liggende skyting og gikk ut i ledelse 11,7 sekunder foran Loginov og storebror Tarjei. Alle de tre var feilfrie på liggende.

Loginov hadde dagen og skjøt ned alle fem blinkene på stående i kjapt tempo. Thingnes Bø måtte tåle en hårfin bom på sin skyting og gikk ut 14,2 sekunder bak. Verdenscuplederen tapte også mye til russeren på sisterunden.

Tarjei Bø måtte også ut i en strafferunde og endte 1.04,6 minutter bak i mål på en åttendeplass.

Martin Fourcade, som startet foran Thingnes Bø, hadde en bom på liggende etter en ujevn serie med et par kanttreff. Han gikk i mål 47,2 sekunder bak og ble bare nummer seks.

Noen av de beste tyskerne valgt å gå på sene startnummer, men verken Arnd Peiffer eller Benedikt Doll klarte å ta seg inn på pallen. Svenske Sebastian Samuelsson skjøt derimot feilfritt og tok den siste pallplassen. Svensken ble slått med 36,8 sekunder av vinneren.

Henrik L'Abée-Lund hadde en bom på hver skyting og var 1.44,6 bak i mål på 18.-plass. Vetle Sjåstad Kristiansen måtte tåle hele tre strafferunder og endte 2.36,3 minutter bak på 43.-plass. Lars Helge Birkeland, som gikk blant de sist startende, bommet to ganger på liggende, men slo til med en flott og rask stående serie. Han ble likevel bare nummer 45.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags