Gå til sidens hovedinnhold

Nervøs Bjøntegaard måtte ha «timeout» etter gulldrama

Artikkelen er over 3 år gammel

Erlend Bjøntegaard var så nervøs på lagkamerat Johannes Thingnes Bøs vegne under 20-kilometeren at han måtte ha noen minutter for seg selv da dramaet var over.

Bjøntegaard, som gikk skiskyttersprinten og jaktstarten tidligere i OL, måtte vike plass for Lars Helge Birkeland på normaldistansen torsdag. Via TV-skjermen på utøverhotellet fulgte han den dramatiske avslutningen som endte med at lagkamerat Johannes Thingnes Bø tok karrierens første OL-gull.

Bjøntegaard innrømmer gladelig at han ikke hadde det godt underveis.

– Det var helt forferdelig. Jeg var utrolig nervøs og hadde vondt i hele kroppen etter at Johannes var ferdig med løpet sitt. Jeg måtte faktisk gå på rommet og legge meg på senga i 10–15 minutter for å roe meg ned, smiler Kongsberg-gutten til NTB.

Han nøler ikke med å kalle 20-kilometeren i det olympiske skiskytteranlegget i Alpensia uvanlig spennende. Mindre ulidelig ble det ikke av at flere nordmenn var med i gullkampen nesten helt inn.

– Jeg var nervøs på Johannes' vegne, men i tillegg sto også Tarjei på siste skyting og skjøt om gullet. Det var så utrolig godt at det til slutt gikk vår vei, sier Bjøntegaard.

Hårfin balanse

27-åringen fastslår at Thingnes Bø-gullet, skiskytterherrenes første medalje under OL, betyr mye for flere enn bare stryningen.

– Det er stort! Det er et gull vi jobber mot. Det har vi alle som et felles mål. Og balansen mellom å lykkes og mislykkes er så hårfin. Når marginene da faller i vår favør, føles det utrolig bra, sier Bjøntegaard.

– Letter det trykket på hele laget?

– Det er klart det gjør det.

Søndag fortsetter OL for herreskiskytternes del med fellesstart. Der får Bjøntegaard på ny sjansen etter at han denne gangen vant uttaksduellen mot nevnte Birkeland. Begge var kvalifisert for å gå distansen dere bare 30 løpere får delta.

– Veldig gøy. Det er denne øvelsen jeg har prestert absolutt best i denne sesongen. Her står de 30 beste utøverne på start sammen og stiller på helt lik linje. Det er det kult å være en del av, smiler Bjøntegaard.

God beskjed

27-åringen vedgår samtidig at han har følt seg langt fra sikker på en plass på det norske laget.

– Nei, jeg har ikke vært sikker på det i det hele tatt. Jeg fikk den endelige beskjeden rett før jeg gikk og la meg i natt, og det var en god beskjed å få, smiler han.

I det siste verdenscuprennet før OL, fellesstarten i italienske Antholz, tok han sesongens første pallplass. Tredjeplass ble fasiten. Før jul ble han i tillegg nummer ti på fellesstarten i franske Annecy.

Det er med andre ord ingen tvil om at OL-debutanten trives i mann-mot-mann-settingen han stilles overfor søndag.

Landslagssjef Egil Kristiansen innrømmer at uttaket til fellesstarten ikke var enkelt.

– Det ble i hvert fall sånn at vi måtte diskutere litt hva som var det beste laget, men vi ble alle enige ganske fort om at Erlend burde få den sjansen, i og med at han var på pallen i det siste verdenscuprennet før OL og har vist såpass bra form her, sier han til NTB.

Kommentarer til denne saken