Katrine Lund på pallen i München, sikret kvoteplass i OL

PÅ SEIERSPALLEN: Katrine Aannestad Lund (t.h.) sammen med vinneren russiske Yulia Zykova og engelske Seonaid MCINTOSH: (FOTO: TOR JARLE NYSTUEN)

PÅ SEIERSPALLEN: Katrine Aannestad Lund (t.h.) sammen med vinneren russiske Yulia Zykova og engelske Seonaid MCINTOSH: (FOTO: TOR JARLE NYSTUEN)

Artikkelen er over 1 år gammel

Jondalsjenta Katrine Aannestad Lund imponerte i konkurranse med verdenseliten i matchskyting og ble nummer tre.

DEL

Rifleskytteren Katrine Aanestad Lund tok en sterk tredjeplass i OL-øvelsen 50 meter helmatch under verdenscupstevnet i München onsdag.

Kongsberg-jenta, som ble skytterdronning i 2017, hadde også tredje beste poengsum i kvalifiseringen tidligere på dagen.

I finalen fortsatte hun den gode skytingen, og hun hadde til slutt kun russiske Julia Dzykova og britiske Seonaid McIntosh foran seg på resultatlista.

Dzykova tok seieren med knappest mulig margin foran McIntosh.

Jenny Stene satte tirsdag verdensrekord i øvelsen. 21-åringen prikket inn 1.185 poeng under den såkalte elimineringen i Tyskland. Det var ny verdensrekord med tre poeng.

Like bra gikk det ikke i onsdagens kvalifisering i samme øvelse. Der havnet hun i skyggen av Lund. Stene skjøt igjen godt, men måtte nøye seg med 1.174 poeng. Det ble poenget for lite til å sikre en plass blant de åtte i finalen.

Stene ble til slutt nummer ti i kvalifiseringen. Særlig den andre ståendeserien (92 poeng) ble utslagsgivende for at finaleplassen glapp.

Jeanette Hegg Duestad, som tidligere i år satte verdensrekord for juniorer på 50 meter helmatch, ble nummer 25 i kvalifiseringen med 1.170 poeng.

SAKEN OPPDATERES!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags