For lørdag sikret han seg plass på det norske laget til militært VM i Qatar i november etter å ha slått OL-farerne Odd Arne Brekne og Ole Kristian Bryhn.

– Dette er jo to av verdens beste militærskyttere. Brekne har verdensrekorden i hurtigskyting og Bryhn har jo vunnet VM og EM for militære flere ganger de siste årene, sier Aannestad Lund.

Holdt unna

Han vant presseskytingen med 593 poeng, som er en forbedring av persen med ett poeng og tok ledelsen med ett poeng foran OL-deltaker Brekne.

– Jeg måtte konsentrere meg om å holde han bak meg, for han er jo verdensrekordholder i hurtigskyting, sier Aannestad Lund, som kunne puste lettet ut etter å ha prikket inn 3.488 poeng etter de seks omgangene, tre press og tre hurtig, mens Brekne fikk 3.487.

Hans Kristian Wear ble tredjemann med 3.459 og Ole Kristian Bryhn nummer fire med 3.454.

Lettet

– Var det en riktig avgjørelse av deg å si droppe OL-satsingen for noen år siden?

– Ja, slik situasjonen var, var det nok det. Det var en tøffere avgjørelse å nedprioritere ned DFS-skytingen med Landsskytterstevnet og norgescupen, sier jondølen.

Neste uke skal han i aksjon i Sveits og midt i november er det VM i Qatar.

– Jeg møter de beste fra OL der og jeg må jo være fornøyd når jeg slår to av verdens beste i det norske uttaket, sier Aannestad Lund.

Søsteren med

Han gleder seg også stort over at søster Katrine Aannestad Lund er klar for VM etter å ha blitt nummer to og at pistolskytter Gunn Heidi Sønsterud Haugen også får VM-tur.

Ingrid Stubsjøn kjempet lenge om VM-plass, men havnet like utenfor i tilket på Terningmoen på Elverum lørdag.

LES OGSÅ:

– Sølv ikke noe nederlag

Numedalsskytterne markerte seg i NM

Nye gullmedaljer