– Dette er helt sjukt!

KONGEPOKALVINNERE: Tina Steffensen og Emil Ulsletten sikret seg kongepokalene i helgens NM i snøbrett på Hovden.foto: privat

KONGEPOKALVINNERE: Tina Steffensen og Emil Ulsletten sikret seg kongepokalene i helgens NM i snøbrett på Hovden.foto: privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tina Steffensen trodde nesten det var en forsinket aprilspøk, da hun fikk beskjed om at hun hadde vunnet kongepokalen i Snøbrett-NM.

DEL

16-åringen fra KIF var bombesikker på at klubbvenninnen, favoritten og ikke minst hennes store forbilde Silje Norendal skulle få nok en kongepokal.

– Dette er helt sjukt! sier kongsbergjenta etter overrekkelsen i skisenteret på Hovden søndag ettermiddag.

Det har knapt gått opp for henne at hun har tatt det gjeve trofeet.

I godt selskap

Og det sier litt om hvor mange gode snøbrettkjørere KIF har fostret på jentesiden, for hun er den fjerde kongepokalvinneren i den unge sportens historie.

Fra før av har Stine Brun Kjeldaas, Marianne Wallin og Silje Norendal en eller flere kongepokaler i premiesamlingen sin.

– Jeg skjønte ikke noe, og jeg vet heller ikke hvordan de har regnet ut dette, sier en svært overrasket kongepokalvinner.

Hun fikk også over all-premien, som mesterskapets mest allsidige utøver.

– Det fikk jeg beskjed om lørdag at jeg lå godt an til å ta denne. Det sto mellom Dina Treland og meg, sier 16-åringen.

Fra fall til suksess

For det har vært et supermesterskap for ungjenta.

Riktignok startet det ikke bra, da hun torsdag falt på trening for slopestylekonkurransen og måtte stå over grunnet vondt i hodet.

Fredag tok hun sølv i brettcross, lørdag bronse i seniorklassen i slopestyle, søndag vant hun først juniorenes big air-konkurranse og så fikk hun sølv bak Silje Norendal i samme gren i seniorklassen.

Dessuten ble hun fredag presentert som ny utøver på seniorlandslaget.

– Det har vært noen fine NM-dager. Det har regnet litt og sånt, men i dag var det sol, sier Tina Steffensen.

Nå venter finalen i World Rookie Festival i Kaprun i Østerrike til uka, og den talentfulle KIF-jenta vil gjerne kjempe i toppen der også.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags