Norendal på sjetteplass i big air-finalen

SJETTEPLASS: KIF-jenta Silje Norendal ble nummer seks i finalen i big air i OL. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

SJETTEPLASS: KIF-jenta Silje Norendal ble nummer seks i finalen i big air i OL. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Silje Norendal endte på sjetteplassen i big air-finalen i OL.

DEL

Silje Norendal var aldri i nærheten av medalje under kvinnenes big air-finale i Pyeongchang. Anna Gasser fra Østerrike tok gullet.

Til slutt var det kun Gasser igjen som kunne gjøre noe med ledelsen til Jamie Anderson fra USA. Hun vartet opp med to saltoer og tre rotasjoner i samme hopp og fikk hele 96 poeng.

Dermed snøt hun Jamie Anderson for sitt tredje OL-gull og vant med snaut åtte poeng. 16 år gamle Zoi Sadowski-Synnott fra New Zealand fikk bronse.

I finalen, hvor utøverne hadde tre forsøk hver og de to beste var gjeldende, gikk Norendal for det samme trikset hun gjorde i kvalifiseringen. En cab 900, to og en halv rotasjon, ga henne 70,50 poeng. Hun hoppet lenger og høyere enn i kvalifiseringen, men dommerne trakk henne litt for landingen og teknikken i lufta.

Etter første run lå Norendal på 6.-plass av de tolv finalistene.

I sitt andre run gjorde Norendal en backside 720 som planlagt. Det ga 61 poeng. Etter fullført omgang lå Kongsberg-jenta på 5.-plass. I forsøk nummer tre prøvde hun seg igjen på en cab 900, men maktet ikke å lande skikkelig.

Norendal kom seg til torsdagens finale etter å ha havnet på 10.-plass i kvalifiseringen.

Norendal har vunnet fire gull i X Games tidligere – tre av dem i slopestyle og ett i big air. Big air-gullet kom i Hafjell i fjor. I Sotsji-OL fikk hun 11.-plass i slopestylefinalen etter å ha vært syk.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken