Norendal skrev seg inn i historien

LYKKELIG VINNER: Silje Norendal mottar gratulasjoner fra et entusiastisk publikum etter seieren i big air-konkurransen i X-games i Hafjell lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

LYKKELIG VINNER: Silje Norendal mottar gratulasjoner fra et entusiastisk publikum etter seieren i big air-konkurransen i X-games i Hafjell lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Snakk om forvandling! I løpet av ett døgn fra fortvilelse snudd til glede og smil for Silje Norendal.

DEL

Fredag kveld gråt 23-åringen av skuffelse etter å ha falt på den siste landingen i begge omgangene i slopestylefinalen i X-games i Hafjell.

KIF-jenta hadde så innmari god lyst til å vise seg fram for de mange tusen tilskuerne og vise at hun er en av verdens beste.

I stedet endte det med knall, fall, masse tårer og sisteplass for kongsbergjenta.

Ett døgn senere står hun øverst på seierspall i Hafjell, vinker, smiler og gråter gledestårer etter å ha vunnet big air-finalen.

Historisk

Snøbrettsporten er ikke gammel i Norge. Bare noen tiår, men Silje Norendal har i høyeste grad skrevet seg inn i historien med gullskrift, for seieren hennes i Hafjell var det fjerde gullet hennes i X-games.

Fra før av har hun to gull fra Aspen og gull og sølv fra Tignes.

– Det er nesten utrolig, innrømmer gulljenta etter at den verste viraken har lagt seg i Hafjell og hun kan «slappe av» på dopingkontrollen.

– Jeg har ikke blitt dopingtestet siden før OL i Sotsji, sier 23-åringen.

Sov godt

– Jeg var fryktelig sliten og mørbanket etter fredagens konkurranse, sier 23-åringen, som bedyrer at hun sov veldig godt foran lørdagens big air-konkurranse.

Tidligere har dette vært en gren hun har vært fryktelig skeptisk til, men hun har vist det siste året at hun behersker også denne, selv om hun på ingen måte var noen favoritt i øvelsen i Hafjell.

– Jeg skal vise dem, for jeg har noen triks på lur, sa Silje Norendal etter at den verste skuffelsen etter slopestylekonkurransen hadde lagt seg.

Leverte

Og snakk om å holde ord.

– Jeg hadde lyst til å vise alle tilskuerne her hva jeg kunne og var innstilt på å gi 110 prosent, sier Silje Norendal.

Hun slet litt på prøvehoppingen, men i finalen stemte alt for KIF-jenta.

– Skal denne landingen ødelegge for meg også nå, tente jeg, da jeg ikke landet backside 720.

– Men så hjalp publikum meg. Jeg brukte frustrasjonen fra fredag og publikum. Jeg hørte publikum i bunn og begynte å snakke til meg selv på toppen. – Det her har du så lyst til Silje!

Det hjalp tydeligvis kongsbergjenta til nytt gull.

I førsteomgangen satte hun en cab 900 og fikk 38 av maksimalt 50 poeng. I hennes nest beste run satte hun en backside 720, som ga 28 poeng og 66 totalt.

Det holdt til seier, ett poeng foran Julia Marino fra USA og med østerrikske Anna Gasser på tredjeplassen.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags