Norendals hockeykjæreste mener Silje bør satse på et OL til

SMILER: Silje Norendal smiler til kjæresten Alexander Bonsaksen etter 6.-plassen i big air-finalen.FOTO: LISE ÅSERUD/NTB scanpix

SMILER: Silje Norendal smiler til kjæresten Alexander Bonsaksen etter 6.-plassen i big air-finalen.FOTO: LISE ÅSERUD/NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Akkurat nå har ikke Silje Norendal (24) særlig lyst, men hockeysamboeren Alexander Bonsaksen (31) stiller seg ikke i veien om hun ombestemmer seg.

DEL

Det var en sliten og matt Silje Norendal som avsluttet sitt OL i Pyeongchang med 6.-plass i big air.

Plasseringen var helt grei ut fra prestasjonen, men sammen med den skuffende 4.-plassen i slopestyle, så ble ikke mesterskapet for 24-åringen fra Kongsberg helt som hun hadde håpet.

– Jeg hadde håpet å være Zoi (Sadowski-Synnott) på 3.-plass, men jeg visste at hun fikk en vel fortjent høy score på det ene trikset, og da visste jeg at selv om jeg hadde fått til den siste landingen så hadde det blitt 4.-plass. Alt i alt er dette greit, sa Norendal etter sine tre run i finalen.

Norendal kvalifiserte seg inn som nummer 10 av de 12 i finalen. Det hadde vært overraskende om hun hadde klart en pallplass. De beste viste klasse da det gjaldt som mest, og en 6.-plass er ikke å forakte i et slikt spisset selskap.

– Det var egentlig ikke her jeg skulle ta medalje, men jeg hadde selvfølgelig håpet på det. I dag så steppet alle opp, og det er egentlig kult å se på. Alle har jobbet hardt, men det pleier ikke alltid å klaffe når det må klaffe. I dag klaffet det virkelig for de fleste. Det er dødskult. Jeg er kjempeglad på Anna Gasser sine vegne. Vi er veldig gode venninner, og det er kjempekult at hun skulle få det til, sa Silje Norendal om den østerrikske vinneren.

LES: Norendal på sjetteplass i big air-finalen

Sliten

Det norske snowboardesset ser fram til en uke hjemme i Norge. Etter tre uker i OL-leiren er hun sliten. De siste månedene har tæret på kreftene.

– Den. 4.-plassen i slopestyle er sur. Det som skjedde i dag er greit. Jeg er egentlig bare glad for at det ferdig.

– Hvorfor det?

– Det har vært noen lange seks måneder med høye skuldre og mange tanker, og det blir deilig med en pause. Det har vært så mye fokus på det som skjer her, og det har vært så mye opp og ned med slopestyle. Denne big air-konkurransen har vært litt stressende for meg. Jeg har vært litt stresset gjennom hele uka. Nå er jeg bare glad for at ting er ferdig og at jeg får en liten pause.

– Du står på at dette er ditt siste OL?

– Ja, jeg regner med det. Jeg får se. Jeg har kontrakter denne sesongen og ut neste år, og jeg håper på en bra sesong da. Jeg får se litt hva som skjer etter det.

Samboeren støtter opp

Hun er usikker på om er villig til å legge ned alt arbeidet som kreves i fire nye år.

– Jeg gir meg absolutt ikke ennå, men det er noe med at jeg ikke vet om jeg er villig til ofre det som må ofres for å være med i toppen inn mot et nytt OL. Det er egentlig der det ligger. Dette krever mye tid hjemmefra.

Hockeyproffen og landslagets Alexander Bonsaksen var på plass på arenaen. Han vil ikke råde samboeren til noen ting, men mener at det kan være vel overilt å ta en beslutning om ny OL-satsing retter etter at årets Ol er over.

– Samboeren din Alex sier at hvis han hadde vært deg så hadde han satset mot et nytt OL?

– Ja, jeg vet det. Han sa akkurat det. Da lurer jeg på om han fortsatt har lyst til å ha meg borte i fire år til? lo Norendal.

– Jeg ble overrasket å høre at han sier det. Det er som han sier, føler jeg meg bra så kan det fort hende. Akkurat nå er jeg bare veldig, veldig sliten og gleder meg bare til å få en uke hjemme.

– Jeg råder henne ikke til noe, men selvfølgelig er det lett å si at du ikke vil ta et OL til nå som det har vært mye fokus på OL lenge og det endelig er ferdig. Da får du fort en utladning, og det er ikke så lett å tenke fire år fram i tid. Det er det heller ikke noen vits i, sier hockeyspilleren.

– Håper du hun tar et OL til?

– Jeg håper at hun gjør det hun synes er morsomt. Hvis hun synes det er morsomt, så synes jeg hun skal gjøre det. Som hockeyspiller og når du snakker med dem som har lagt opp, så er det mange som angrer på at de ikke tok et år eller to til. Hvis hun fortsatt er i verdenstoppen og synes det er gøy, så er det ingen vits i å gi seg, mener Bonsaksen.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags