Sikker på at Stian kjører igjen

SNAPCHAT: Dette bildet av seg selv og Stian Sivertzen, postet Christian Ruud Myhre på snapchat. (FOTO: PRIVAT)

SNAPCHAT: Dette bildet av seg selv og Stian Sivertzen, postet Christian Ruud Myhre på snapchat. (FOTO: PRIVAT)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

«Strongest man on earth» sto det på en snapchat, som Christian Ruud Myhre postet mandag.

DEL

På bildet ser du Christian Ruud Myhre i forgrunnen med tommelen opp og i bakgrunnen Stian Sivertzen.

– Vi var mange landslagskjørere som besøkte Stian Sivertzen på Oslo universitetssykehus – Ullevål.

Foruten Christian Ruud Myhre, var også uvdølen Ola Rudi der, Emil Ulsletten og Torgeir Bergrem samt en australsk skicrosskjører.

– Det var stor stemning og veldig hyggelig, forteller Ruud Myhre.

Lo og gråt

KIF-gutten Ruud Myhre var også en av de første som fikk besøke Sivertzen etter at han kom til bevissthet igjen.

– Da var jeg veldig glad. Vi lo og vi gråt, forteller Ruud Myhre om det møtet.

Da kom han mer eller mindre rett fra verdenscupkonkurranser i Tyskland og savnet av kompisen var stort.

– Nå er alle ting mye lettere, sier Ruud Myhre, som sammen med Ola Rudi skal kjøre verdenscupkonkurranser i Sunny Vally i Russland 20. og 21. februar.

LES OGSÅ: Stian er oppe og går 

– Stian kommer tilbake

Christian Ruud Myhre sa tidligere at han regnet med at Stian og han skulle kjøre lagkonkurransen i snøbrett-VM neste år.

– Det er jeg helt sikker på at vi kommer til å gjøre, sier Ruud Myhre.

– Jo, for Stian er den sterkeste i hele verden når det gjelder å komme tilbake etter slike skader. Det har han bevist før, og det er jeg helt sikker på at kommer til å skje denne gangen også, sier Ruud Myhre.

– Takk for all oppmerksomhet

– Jeg setter stor pris på all den oppmerksomheten alle gir meg i denne tøffe perioden. Det betyr veldig mye for meg! sier Stian Sivertzen fra sykehussengen på Oslo universitetssykehus – Ullevål.

Landslagskjøreren er nå våken, kan prate og går små turer på sykehuset. Han har imidlertid fremdeles infeksjonen i kroppen og er preget av lengre tid i koma og betydelig medisinering. I første omgang vil han tilbringe de neste 14 dagene på sykehuset, før legene ser an utviklingen og om det er trygt å skrives ut. Dessverre er det ingen konkrete svar på hvor lang tid det vil ta å bli helt frisk, ettersom Sivertzen fremdeles har infeksjonen i kroppen og er avhengig av store mengder medisiner.

– Trasket rundt

Denne uka har Stian også hatt besøk av landslagskompisene, som ikke har sett Stian siden han ble innlagt på sykehuset.

– Vi kom inn på avdelingen og så han traske rundt i gangen og smile. Vi flira og drakk kaffe og hadde det fint. Det var veldig godt å se at han er seg selv, sier landslagskjører Torgeir Bergrem, som også forteller at 90 prosent av praten mellom dem ikke egner seg til å bli gjengitt i media.

Bergrem tok tredjeplass i Air & Style i helgen, men forteller at det har vært tøft å konkurrere samtidig som kompisen har ligget på sykehuset.

– De fleste skjønner det er tungt å gå å tenke på slike ting, spesielt siden Stian er en av personene i verden som fortjener dette minst. Det er en kjip situasjon, men det er ingenting for oss enn hvordan det har vært for ham. Vi kan ikke klage, sier Bergrem.

Kanskje til våren

Sesongen er naturligvis over for Sivertzen, men landets fremste boardercrosskjører har selv et mål om å være tilbake på brett i løpet av våren.

– Er det en som klarer det, er det Stian. Det den fyren har gjort tidligere er helt vanvittig. Sier han selv at han skal få det til, så kommer han til å få til det, sier Begrem.

Landslagssjef Thomas Harstad presiserer at Sivertzen er langt ifra å være frisk ennå. Når han imidlertid blir frisk er han godt rustet til å komme tilbake til toppen, slik han gjorde etter den alvorlige skaden han pådro seg under prøve-OL i 2009.

– Stian har vist at han har vilje til å kjempe seg tilbake. Han er utrolig sterk. Jeg tror tanken om å kjøre snowboard og konkurrere igjen er noe han kan bruke som kjempemotivasjon, uavhengig om det blir til våren eller senere. Han kan se fram til å dra på samlinger med kompisene igjen.

LES OGSÅ: Sivertzen ved bevissthet

LES OGSÅ: Familien er rørt over all støtten

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags