Ellevill BK-glede

Birgitte Ursin (t.v.) og Katrine Hofstad vant sine kamper i finalen og sørget for at BK vant mixklassen i lag-NM i judo. ALLE FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Birgitte Ursin (t.v.) og Katrine Hofstad vant sine kamper i finalen og sørget for at BK vant mixklassen i lag-NM i judo. ALLE FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

BK-trener Jon Brattlid gråt av glede, da laget hans forsvarte gullet i mixklassen i lag-NM i judo.

DEL

– Jeg er så glad, så glad! sa BK-treneren og tørket bort den ene gledeståren etter den andre etter at kongsberglaget hadde vunnet 3–2 over Oslo judoklubb i finalen Store Bergan-hallen i Sandefjord lørdag kveld.

«Girl Power»

Det startet ikke så bra for kongsberglaget, da Morten Andersen tapte for Amitai Gran.
Men så vant Cathrine Hofstad over Ane Ofstad Presterud for aller første gang i karrieren etter et kamp som etter kampforlengelse ble avgjort av dommerne, som tilkjente BK-jenta seieren med 2–1.
Dermed var BK-laget tilbake i gullkampen, for superveteran Geir Aage Jacobsen hamlet lett opp med Vidar Skretting og dermed ble Birgitte Ursin jokeren.
Hun jobbet og slet mot sterke Marie Thue Holm, som også var storfavoritt. BK-jenta nektet å gi opp og kunne til slutt juble for seier. Ikke bare hadde hun vunnet sin kamp, men hun sørget også for gull til BK.
Dermed gjorde det ingen verdens ting at Rune Enget tapte for Karl A. Reichelt.

Sølv i herreklassen

Trener Brattlid fikk dermed den gullmedaljen han så inderlig ønsket seg.
For han var en smule skuffet etter at det «bare» ble sølv i herreklassen etter at kongsberglaget tapte for Ippons førstelag.
– Ja, jeg er skuffet. Vi burde vunnet også der, mener Brattlid.
– Helt enig, sier nestor Rune Enget.

Artikkeltags