Studio 3 Cheer Crew hip hop senior elite er det offisielle navnet på laget, som skal konkurrere med sju andre lag om medaljene i hip hop-klassen for lag i EM i cheerleading.

Foruten kongsberglaget, skal også et lag fra Drammen i aksjon samt to skotske, et spansk, et engelsk, et nederlandsk og et tysk lag i ilden.
Kongsberglaget skal ut som nummer to og litt etter klokka 18.30 i kveld får de dommen av dommerkollegiet i den samme arenaen, som er bygget med tanke på Samveldelekene neste år.

Gleder seg

Nå har nesten alle disse jentene vært med på dette EM-sirkuset tidligere, men da som juniorer og både i 2011 og i 2012 havnet de på pallen.
Det første året ble det sølv i mesterskapet i Praha, mens de fikk bronse i Amsterdam i fjor.

I år er laget, som har en snittalder på 17 år, seniorer og klare til å ta opp arven etter Intros.

At de er gode nok til å kjempe helt i toppen i dette selskapet er det liten tvil om, for de vant seniorklassen i NM på Lillestrøm tidligere i år omtrent som de ville.
– Målet er å bli topp fem. Klarer vi det er jeg kjempefornøyd, sier trener Marita Helen Hansen.
Hun vet innmari godt hvor tøft det er å hevde seg her, som tidligere deltaker for Intros.

Godt forberedt

Det unge kongsbergmannskapet imponerte i NM, men jentene ville bli enda bedre og dagene og ukene fram til dagens mesterskap har blitt brukt godt.
– Vi har trent masse. De siste ukene nesten hver dag, sier kaptein Kjersti Rogstad Lied.

– Jeg snakket blant annet med dommerne etter NM, for å noen ekstra tips til hvordan vi kunne forbedre oss ytterligere, sier Hansen.
Og sammen med jentene har hun lagt inn noen flere triks og økt vanskelighetsgraden ytterligere.

– Det har ikke vært enkelt, for vi har to og et halvt minutt på oppvisningen på scenen. Jeg startet med fem minutter, og så har det vært et stort arbeide med å halvere dette programmet. Må ærlig innrømme at jeg har tenkt og jobbet vanvittig mye med dette i samarbeid med jentene, sier Marita Helen Hansen.

For å klare dette hardkjørt har jentene også trent mye kondisjon.
– Vi har løpt masse trapper i Idrettsparken, forteller Rogstad Lied.
Kapteinen innrømmer gjerne at hun og de andre jentene er spente, veldig spente.
– Vi vet at vi kan gjøre det bra når alt sitter som det skal, sier Rogstad Lied.