Lørdag kunne ildsjelene i Hvittingfoss luftsportklubb foreta den offisielle åpningen av startstedet Grøtterud, som ligger i åsen rett bak fabrikkanlegget til Kongsberg Automotive i Hvittingfoss.

Et populært startsted for luftsportutøvere siden tidlig på 80-tallet, men som de to siste årene har gjennomgått en total forvanlig fra det enkelte piloter kalte farlig til et kjempeflott startsted, som tiltrekker seg hundrevis av luftsportutøvere.

(Saken fortsetter under videoen)

 

- Vi har sprengt, fylt ut og sådd til ei 2.500 kvadratmeter stor gresslette, som nå brukes som startsted, sier en stolt Trond Kjeldsen, lederen i Hvittingfoss luftsportklubb.

Videre er det bygget en nesten 600 meter lang tilførselsvei til startstedet hvor det også er satt opp ei infotavle og laget en koselig grillplass.

- Denne brukes ikke bare av utøverne, men har også blitt et yndet utfartssted for lokalbefolkningen, sier Kjeldsen.

Alt deette har blitt realisert gjennom en rekke tildelinger fra forskjellige stiftelser, sponsorer og ikke minst blant utøverne selv.

Budsjettet for det flotte anlegget er på 750.000 kroner.

- Det som gjenstår nå, er å sette oppp en gapahuk, sier Kjeldsen.

- Hvor mye dugnad som er jobbet her er jeg usikker på, men mange tusen timer er det helt sikkert, sier Kjeldsen.

Superildsjel og prosjektleder Tore Flåten fikk æren av å avduke en bautastein på startstedet hvor alle bidragsytere samt de 115 som har jobbet dunad der har fått sine navn inngravert.

Værgudene var dessverre ikke helt på arrangørenes side, så det var bare noen få som fikk flydd ut fra startedet og det skjedde før den offisielle åpmingen.

En tønsbergkar sørget imidlertid får en kjempeflott show i småflyet sitt.