Gå til sidens hovedinnhold

Våt Uvdal-suksess for Vibeke

Artikkelen er over 7 år gammel

Tross regnet ble det første Uvdal Triathlon en suksess, og en hjemmeseier la heller ikke noen demper på stemningen.

 – Det er nok verre for publikum enn det er for meg, smilte uvdølen Vibeke Nørstebø om regnet, rett etter at hun hadde gått i mål som den første vinneren i kvinneklassen i Uvdal Triathlons historie.

Den "nye" løyperekorden for Uvdal Triathlon i kvinneklassen lyder på 2,33,47 og Nørstebø var behagelige fem minutter foran Sarah Knudsen fra Asker Triathlon på andreplass. På totallisten var det kun seks menn foran henne.

– Jeg har egentlig ingenting å klage på i det hele tatt, fordi alt gikk som det skulle for meg, sier Nørstebø om sin egen innsats.

Prøver å gjøre det annerledes

Men langt foran Vibeke Nørstebø – og langt foran absolutt alle andre i Uvdal triathlon – svømte, syklet og løp Morten Hansen i en helt egen klasse. Tiden hans ble 2,07,40 og det var nesten 15 minutter foran andremann på lista. Og dette var det første vinneren hadde å si om Uvdal Triathlon etter målgang.

– Det var kaldt. Svømminga var kald, syklinga var kald, løpinga var kald, ler han.

Men likevel er han strålende fornøyd med debutarrangementet i Uvdal.

– Grepet deres med å avslutte opp en slalåmbakke liker jeg veldig, veldig godt. De fleste andre arrangører kjører stort sett på kjedelig og flat mark, men her prøver de å gjøre noe annerledes, sier Morten Hansen.

Les også: Er mer spent på amatørene

Veldig bra, kan bli bedre

 – Vet du, det synes jeg er veldig hyggelig å høre fra Morten. Du må huske på at han er en utøver i norgeseliten og meldte seg på Uvdal Triathlon kun på grunn av slalåmbakken, sier Knut Egeland fra Steg To, firmaet som var med på å arrangere Uvdal Triathlon.

Noen timer etter at siste deltaker er kommet i mål har han som smått begynt på evalueringen.

– Vi fikk noen utfordringer med logistikken, og her skal jeg ikke legge skylden på været, men det hadde i hvert fall stor påvirkningskraft. Med 10 grader, regn og sju sekundmeter vind på toppen ble det noen som ikke fikk på seg tørre klær i tide og sånne ting. Hadde dette vært arrangert for to dager siden, hadde det ikke vært noe problem, sier Egeland.

Men han hadde likevel ingenting å frykte fra deltakerne.

– "Det der skal du ikke tenke på", har de sagt til meg, "vi kommer tilbake til neste år også, for dette var et fantastisk arrangement". Slike ting blir vi veldig glade for å høre, sier Egeland som er fullstendig klar over at dette bare er første året.

– Mellom år en og år to lærer du nesten alt, og så justerer du litt på år tre, smiler arrangøren.

Våt folkefest

All ære til vinnerne Hansen og Nørstebø, men det var mange andre som også kjempet seg gjennom regnet for å ende på toppen av alpinbakken i Uvdal skisenter.

Av 76 påmeldte deltakere stilte 63 til start og 61 av disse fullførte 750 meter svømming, 40 kilometer sykling og en mil med løping. En vanlig olympisk distanse har 1.500 meter svømming, men distansen ble halvert grunnet friske 13,7 grader i vannet.

Og både ved starten i Norefjord, i Rødberg sentrum og ved skiftesonen før løpingen var det et godt oppmøte av paraply- og regnkledde publikummere.

– Jeg synes det var bra med folk, og de lagde god stemning flere steder i løypa. Jeg er imponert, sier Vibeke Nørstebø om tilskuerne oppover fv. 40.

Mest fremtredende blant tilskuerne var kanskje en stor gruppe fra Drøbak som stilte med både egne t-skjorter og plakater. Mannen de heiet på Ole Martin Slåke fra Team Drøbak Multisport, og det så ut som hytteeieren i Uvdal hadde fått med seg veldig mange fra hjembyen oppover. Han endte til slutt på en 49. plass, men han kom i hvert fall i mål i tåkehavet på toppen.

På plassen foran Slåke kom forresten den lokale debutanten Ole Vegar Nørstebø, broren til vinneren av kvinneklassen. Og han kunne i hvert fall skryte av at han ikke kom sist på Uvdal Triathlon.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.