Karrierebeste for Hægstad

I FORM: Erik Hægstad viste at formen er på plass i Andorra denne helgen. Sjuendeplass er hans beste plassering noen sinne.

I FORM: Erik Hægstad viste at formen er på plass i Andorra denne helgen. Sjuendeplass er hans beste plassering noen sinne. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er kun en drøy uke til EM for U23 starter. Da passer det bra at Erik Hægstad virker å ha prikket inn toppformen.

DEL

Terrengsyklisten fra Fiskum leverte sin beste prestasjon noen sinne under verdenscuphelgen i Andorra. Hægstad kom på sjuendeplass i U23-klassen og satte det ny personlig plasseringsrekord i verdenscupen.

Han var og beste nordmann i rittet.

Hægstad kom i mål 1.25.21 og var 1.14 bak vinneren Joshua Douba fra Frankrike. Han var 39 sekunder bak sveitseren Filippo Colombo på tredjeplass.

– Jeg hadde mulighet til å komme med i kampen om en pallplass, men jeg turte ikke kjøre på skikkelig midtveis. Det angrer jeg på. Vi syklet på 2.000 meters høyde og jeg var redd for å gå tom. Men jeg hadde nest beste tid på siste runde og masse krefter igjen i mål, forteller Hægstad.

Etterlengtet opptur

Etter å ha startet rittet i andre rekke, ble han litt stengt inne. Dermed ble ikke starten så god som han hadde ønsket. Men da feltet åpnet seg, begynte han å plukke plasseringer. Og da han krysset målstreken, var det kun seks ryttere foran han.

– Det var veldig deilig med en opptur nå. Jeg var i bra slag i Italia, men hadde litt stang ut der. Og jeg har hatt litt uflaks i de to første verdenscuprittene også. Så det smakte godt med en opptur nå, sier han.

I god form

EM for U23 arrangeres i Graz og starter den 25. juli. Sjuendeplassen i Andorra er en god indikator på at formen er meget bra.

– Den har vært veldig bra siden NM. Jeg punkterte to ganger der og ble nummer tre. Nå blir det noen dager med hvile og så skal jeg ta noen reale hardøkter fram mot EM, forteller terrengsyklisten.

For han har gode sjanser til å havne høyt opp på resultatlista der også.

– Det er mye bakker og lange klatringer i løypa vi skal kjøre. Vi skal klatre 250 høydemeter på hver runde. Så det bør passe meg bra, sier han.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags