I en egen klasse i norgescupstarten

I EN EGEN KLASSE: Førsteårsjunioren Helene Marie Fossesholm slo alle seniorene i norgescupstarten i terrengsykling på Fiskum lørdag.

I EN EGEN KLASSE: Førsteårsjunioren Helene Marie Fossesholm slo alle seniorene i norgescupstarten i terrengsykling på Fiskum lørdag.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er bare å la seg imponere av Helene Marie Fossesholm enten det er i langrennsløypa eller på to hjul. Lørdag knuste hun alle seniorene i norgescupstarten på hjemmebane.

DEL

Tidligere i uken ble vestfossenjenta tatt ut på juniorlandslaget i langrenn etter en utrolig sesong i sporet med både nasjonale og nordiske triumfer.

Lørdag var hun i aksjon i Fiskum ILs drakt på terrengsykkelen i norgescupåpningen på hjemmebane.

Slo alle seniorene

I lørdagens temporitt var hun selvsagt i en egen klasse i kvinnenes juniorklasse, som hun nå har tatt steget opp i etter å ha syklet i 15-16-årsklassen i fjor.

Helene Marie Fossesholm var over to minutter foran andremann Siri Aarthun Hodnesdal fra Hafrsfjord.

Men hun satte også alle seniorene skikkelig på plass, for Marit Sveen fra CK Rye, som vant ble slått med 1,24 minutter.

Det er rett og slett utklassing.

Tegdal på pallen

En annen god langrennsjente markerte seg også i terrengsykkelløypa.

Mathea Tegdal har levert mange gode renn i Skrims drakt denne vinteren, og nå viste hun at hun også blir å regne med i sykkelløypa.

Hun tråkket inn til en fin-fin andreplass i 13-14-årsklassen og var bare 18,2 sekunder bak vinneren Lisa Kristine Jorde fra Asker.

Tapte sekundoppgjør

Fiskumgutten Erik Høgstad, som sykler for Lillehammer CK og U 23-landslaget, hadde god lyst på seieren på lørdagens temporitt.

Han ledet da også seniorenes oppgjør ganske lenge etter å ha slått landslagskompisene Martin Emil Siggerud og Petter Fagerhaug, men så kom Tobias Johannessen fra Soon CK og sendte Hægstad ned på sølvplassen i seniorklassen.

1,2 sekunder var Hægstad bak vinneren.

Hjemmesyklistene Emil Ravnåsen Vangen og Ola Helleberg har nå tatt steget over i juniorklassen og det betyr tøff kamp for ungguttene.

Emil var best av de to med åttendeplass lørdag mens Ola ble tiendemann.

De var henholdsvis 30,9 og 35,5 sekunder bak vinneren Ole Sigurd Rekdahl fra Halden.

Søndag er det rundbaneritt i norgescupløpet på Fiskum.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags