Vil bryte med NSF

OPPRØR: Paal Gulliksen mener at jibberne blir stemoderlig behandlet av skiforbundet. Nå vil ha lage et frittstående forbund etter modell av Norges snowboardforbund. FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

OPPRØR: Paal Gulliksen mener at jibberne blir stemoderlig behandlet av skiforbundet. Nå vil ha lage et frittstående forbund etter modell av Norges snowboardforbund. FOTO: OLE JOHN HOSTVEDT

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Paal Gulliksen vil ta "jibberne" ut av Norges Skiforbunds rekker og lage et eget forbund.

DEL

Kongsberg-karen Gulliksen som til daglig er trener for utøverne på "new school", eller de "nye" skidisiplinene om en vil, på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer og landslagstrener for skiutøverne, som boltrer seg i halfpipe, slopestyle og i big air på twintipski har fått nok.
– Vi får ikke penger fra Norges Skiforbunds freestylekomité. Foran denne sesongen har vi ikke fått en eneste krone. Alt går til kulekjørerne, hevder Gulliksen.
– Ære være Kari Traa og det hun presterte, men nå når ikke kulekjørerne opp i det hele tatt. De er ikke i nærheten av å prestere i verdenscupen. Den beste norske kulekjøreren er rangert som nummer 86 og de har kanskje 150 utøvere, sier Gulliksen, som mener at han kunne sendt minst fem norske utøvere til VM og alle ville hatt medaljesjanse.
PK Hunder, Anders Backe og Andreas Håtveit er blant disse. Trioen er helter blant jibberne og ifølge Gulliksen noen av verdens fremste utøvere på ski med to tupper.
– Husk på at åtte av ti ski alpinski som selges nå er twintipski, sier Gulliksen.
– Jeg skjønner at kulekjøring og skicross som er OL-grener får støtte, men markedsavdelingen i skiforbundet har ikke gjort noe for jibberne i det hele tatt og det er for dårlig, sier Gulliksen.

Eget forbund

Snøbrettkjørerne hadde det på samme måte for en god del år siden og det endte med at det ble dannet et eget forbund.
– Det ønsker jeg at vi også skal gjøre, sier Gulliksen, som onsdag hadde et møte med skipresident Sverre Seeberg om saken.
– Han forsto oss og kommer til å ta opp saken i NSFs styre.
– Du frykter ikke at dere blir nektet å delta i FIS-konkurranser, hvis dere lager et eget forbund?
– Nei, jeg tror og håper ikke det. Vi har luftet saken med det internasjonale skiforbundet og ikke fått noen signaler om det, sier Gulliksen, som også har opprettet en gruppe på Facebook om dette.
– Det er jo helt sjukt! Vi har fått over 1.100 medlemmer på Facebook allerede, så dette ser ut til å ta helt av. Interessen er tydeligvis der.

Lage eget landslag

Paal Gulliksen skulle vært i USA med sine landslagskjørere nå, men har ikke råd.
– Vi har jo ingen penger, så gutta betaler alt selv. De sender meg videosnutter på e-post, som jeg kommenterer via telefon og sånt. Det er jo ingen heldig løsning, for å si det pent, sier Gulliksen, som sammen med en rekke ildsjeler i miljøet jobber med et eget landslag.
– I arbeidsgruppa er det mange dyktige og innflytelsesrike mennesker, så jeg er sikker på vi skal få til et kjempebra opplegg, sier Gulliksen, som blant annet vil ha kongsberggutten Halvard Thon med på dette laget.

Må drive folkeopplysning

– Har media sviktet dere?
– Nei, det har de ikke. Det er heller det at vår idrett er så ny at folk flest ikke vet hva det handler om. De har forhold til langrenn, hopp og alpint, men ser ikke forskjell på triksene våre. Jeg skjønner det, for her trengs det folkeopplysning til. De unge, som selv kjører på ski, vet hva det handler om, men de ser det på nettet og lærer av de andre de kjører med.
– Går det som jeg håper, er det nye forbundet - både nasjonalt og internasjonalt - "oppe og går" i 2010, sier Gulliksen, som ikke føler at han har stukket hånden inn i et vepsebol med å være så frittalende han har vært både på tv og riksmedia.
– Nei, jeg har bare fått positive tilbakemeldinger.

(SITAT)

Vi har fått over 1.100 medlemmer på Facebook allerede.

Paal Gulliksen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags