Gå til sidens hovedinnhold

Starter aksjonen med å gi 15.000 kroner - håper flere vil bidra

Laagendalsposten gir 15.000 kroner til barn på flukt i regi av Redd Barna. Dette er starten på årets adventskalender i lokalavisen.

Hver dag fra 1. desember og fram mot julaften bringer Laagendalsposten saker hvor temaet er nettopp barn på flukt. Parallelt har avisen en innsamlingsaksjon til samme formål i samarbeid med Redd Barna.

– Barn på flukt har det verre enn noen gang. Vi som bor i denne kanten av verden da koronaen rammet, er utrolig privilegerte, sier redaktør Steinmoen.

Vi lever i en tid hvor det kanskje er lett å glemme at mengder av barn er på flukt, fordi vi lever i en unntakstilstand selv. Men redaktøren mener det er viktig å beholde de store perspektivene.

Her kan du gi din støtte til aksjonen

Stafett

– Vi må tenkte på de svakeste i samfunnet. Det er verdt pengene, sier Steinmoen.

15.000 kroner fra Laagendalsposten er en tusenlapp per ansatt.

– Jeg håper på en stafett i næringslivet nå, sier han.

Både Laagendalsposten og andre bedrifter har vært gjennom et krevende år. Likevel håper redaktøren at noen har litt å gi til dette formålet.

– Nå har vi mulighet til å vise varme og raushet og hvor godt Kongsberg og Numedal er som samfunn, sier redaktøren.

Giverglede

Han er allerede kjent med at de fire kommunene i dekningsområdet kommer til å bidra i innsamlingsaksjonen. Men det er først nå at lokalavisen går aktivt ut for å få andre i næringslivet med.

Innsamlingsaksjonen pågår fra 1. til 24. desember. Også enkeltpersoner, barnehager, skoler, SFO-er, lag og foreninger oppfordres til å bidra.

Målet er å samle inn en halv million kroner.

Laagendalsposten ønsker å lage artikler på givergleden blant bedrifter og andre, men det er også mulig å gi beløp anonymt.

LES OGSÅ:

De har bodd 40 år i Norge - men glemmer aldri flukten fra Chile og den dagen familien ble gjenforent

Redd Barna: - Det har blitt farligere å være barn på flukt

Kommentarer til denne saken