I denne første runden får Vestre Viken nok koronavaksiner til å kunne vaksinere minst 1.200 ansatte. Vaksineringen starter onsdag 13. januar og første runden gjennomføres i uke 2 og 3, skriver Vestre Viken i en pressemelding tirsdag.

Det er vaksinen fra Pfizer/BioNTek (Comirnaty) som brukes nå – og hver person som vaksineres får to doser med vaksine med et par ukers mellomrom.

Det etableres vaksinestasjoner på Drammen sykehus, Kongsberg sykehus, Bærum sykehus og Ringerike sykehus.

De første gruppene som får tilbud om vaksine

Dette er prioriteringsrekkefølgen:

  1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper.
  2. Personer som er 85 år og eldre - og utvalgte helsepersonellgrupper.
  3. Personer mellom 75 og 84 år.
  4. Personer mellom 65 og 74 år - og i tillegg - personer mellom 18 og 64 år, med sykdommer/tilstander med høyrisiko med alvolig forløp.

På Folkehelseinstituttets hjemmeside - fhi.no - kan du lese mer om dette.

Disse ansatte prioriteres

Formålet med vaksineringen er å sikre kapasitet i spesialisthelsetjenesten.

Sykehusene skal kunne opprettholde kritiske funksjoner og motta både covid-19-pasienter og alle andre pasienter som har behov for sykehustjenester. I denne omgang vil derfor de prioriterte gruppene være fra tjenester med personell som er vanskelig å erstatte hvis de havner i isolasjon eller karantene, står det i pressemeldingen.

Prioritet vil gis til helsepersonell innen intensiv- og akuttfunksjoner og regionale funksjoner, samt enkelte analysefunksjoner og andre kritiske funksjoner ut fra lokale vurderinger.

– Vi er glade for at FHI har endret sin prioritering og at vi kan starte vaksinering av vårt helsepersonell. I denne første omgang får vi vaksiner til rundt 12 prosent av alle ansatte i Vestre Viken og derfor må vi prioritere strengt. Vi regner med at spesialisthelsetjenesten får flere tildelinger av vaksine om ikke altfor lenge, sier fagdirektør Ulrich Spreng i Vestre Viken helseforetak i pressemeldingen.