Surfet på internett på PC mens han kjørte vogntog

ULOVLIG: Statens vegvesen har ikke sansen for løsningen med å bruke pc mens man kjører tungtransport.

ULOVLIG: Statens vegvesen har ikke sansen for løsningen med å bruke pc mens man kjører tungtransport. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ikke alle sjåfører er like trygge bak rattet.

DEL

(Telen) Det var tungbilkontroll på Notodden tirsdag kveld da et utenlandsk vogntog ble stanset. Sjåføren hadde ingen yrkessjåfør-kompetanse å vise til og ble anmeldt til politiet på stedet. Det ble gitt bruksforbud på bilen og pålegg om å skaffe en ny sjåfør som kunne fortsette transporten.

Flere andre vogntog fikk også bruksforbud på grunn av manglende sikring av last.

Onsdag formiddag var det på E 134 i Flatdal at Statens vegvesen var på plass. Der ble et vogntog stoppet for kontroll og kontrollørene likte dårlig det de så. På dashbordet hadde nemlig sjåføren en oppslått PC stående mot frontvinduet og på den så sjåføren på internett.

"Absolutt ingen god idé mens man kjører. Det er viktig å ha fullt fokus på veien og trafikken" skriver Statens vegvesen på Twitter og legger ved bildet av det som møtte dem inne i bilen.

- Sjåføren hevdet han skulle på google maps, forteller Thore Paulsen, tungbilansvarlig for Telemark og Buskerud ved Statens Vegvesen til TA. Han forklarer at sjåføren hadde youtube fremme og en gps rett ved siden.

- Vi ser heldigvis ikke dette ofte, sier Paulsen. Han er klar på at lastebiler har mange blindsoner og at yrkesjåfører ikke trenger flere distraksjoner enn nødvendig. Saken er overlevert til politiet.

Artikkeltags