(Telen)

Ifølge politipatruljen er situasjonen verst fra Stavsro i retning Rjukan. Trafikken står nå helt stille og politiet tar grep. Dette skriver politiet på Twitter klokka 14.05.

Tidligere fortalte operasjonsleder Trond Egil Groth at de fikk inn flere meldinger om at det pakket seg ytterligere til med biler på Stavsro, og at de sender en patrulje opp for å sikre at veien holdes åpen.

Trond Egil Groth hos Politiet Sør-Øst svarte bare noen minutter tidligere at politiet håper en advarende pekefinger skulle hjelpe på situasjonen. Men, mens Groth opplyser dette kommer det inn flere meldinger om parkeringskaoset, og politiet hadde ikke noe annet å gjøre enn å sende en patrulje til stedet.

– Det er både smalt og uoversiktlig på noen steder, og viktig at veien er åpen med tanke på utrykningskjøretøy, sier Groth, som ber sjåfører parkerer sine kjøretøy i henhold til gjeldende skilt og regler på stedet.

- Her er det hundrevis av biler som står parkert langs veien. Med møtende trafikk så er det noen ganger bare millimeter om å gjøre, forteller RAs utsendte på stedet.

På strekningen fylkesvei 3430 Dale i Tinn og Sauland i Hjartdal er det også mye gjennomgangstrafikk for tida da Tinnsjøveien er stengt store deler av dagen på grunn av tunnelarbeid.