Både brann og politi melder om hendelsen på Twitter. Kl. 19.43 skriver Sør-Øst politidistrikt at det brenner i tømmer på et godstog, og at toget har stanset ved Gulskogen stasjon.

– Ingen åpne flammer. Nødetatene er på stedet.

Hendelsen påvirker R12 fra Kongsberg i retning Eidsvoll, Sørlandsbanen og Bergensbanen.

Stengt togtrafikk inntil videre

Kl. 19.55 melder politiet at toget nå er stanset på Gulskogen stasjon, og at det jobbes med å legge på vann. Toget har totalt 20 vogner.

Det er dermed steng for togtrafikk mellom Hokksund og Drammen, opplyser Vy på sine nettsider. Passasjerer må regne med forsinkelser og innstillinger. Dette gjelder toget fra Kongsberg mot Eidsvoll.

Kl. 20.02 melder Sør-Øst politidistrikt at det skal være flere branner langs jernbanelinja på strekningen mellom Steinberg og Gulskogen.

– Mindre omfang på disse. Samtlige tog er stanset på strekningen. Strøm er koblet ut, skriver de.

Flere branner langs jernbanen

Det skal kl. 20.11 være kontroll på røykutviklingen på godstoget. Brannvesenet kontrollerer de andre brannene som er meldt langs togsporet.

Det vil bli iverksatt en vannvogn som vil kjøre strekningen godstoget har kjørt fra Hønefoss til Gulskogen for å kontrollere eventuelle branntilløp, skriver politiet kl. 20.22.

Til Drammens Tidendes forteller innsatsleder Torben Henriksen at det har vært branntilløp i et godstog som frakter tømmer. På spørsmål om hva som kan være årsaken svarer han at det er tidlig å si noe om, men meddeler følgende til DTs reporter på stedet:

– En god hypotese er at det er blitt varmegang ved oppbremsing.

Saken oppdateres