Gå til sidens hovedinnhold

Stopp planene for hytteby ved Hoppestadvannet!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en tid hvor det settes fokus på at fjellområder bygges ned, og områder med mulighet for friluftsliv og naturopplevelser blir borte, dukker det opp planer om å bygge ned et verdifullt turområde med to fine fiskevann sør for Hoppestadvannet. Konsekvensen blir at hyttefolk må kjøre bil til mer fjerntliggende områder for å komme på tur. Det får også konsekvenser for dyr- og fugleliv. Lyden av orreleik som vi hører helt på andre siden av Hoppestadvannet, blir borte, og andre fugler og dyr blir også fortrengt.

Nå har vi i flere år blitt plaget av bråk 7 dager i uka fra arbeid på en anleggsvei med unødvendig store naturinngrep. Vi tenkte at den skulle anlegges for å få fram tømmer. En grunneier som viser så lite forståelse for å ta vare på natur, må få klar beskjed om at dette ikke kan godkjennes.

Store områder i Hoppestad- og Fagerfjellområdet er allerede ødelagt av grunneiere som har mer fokus på økonomisk fortjeneste enn bevaring av natur som de har vært så heldige å ha eierskap til.

La oss nå i alle fall få bevare den naturen som er igjen i området.

Kommentarer til denne saken