Alle barna og de ansatte i barnehagen stilte seg opp til en høytidelig seremoni. Jorun Thurmann og Even Dølen Bakke sto for åpningstalen og ønsket velkommen. Deretter ga de ordet til ordfører Oddvar Garaas. Han fikk overrakt saksen fra Styrer Hilde Jacobsen, så erklærte han klatrestativet åpent og klippet båndet – til stor applaus fra små og store.

Even Dølen Bakke tok med seg ordføreren opp i klatrestativet. Det måtte kvalitetssikres. Ordføreren tok sats og føyk ned den store sklia, deretter fikk resten av barna og de voksne utfolde seg i klatrestativet! Så må vi ikke glemme boller og saft, som vi kosa oss med. Feststemningen gikk til himmels!

Denne dagen har store og små ventet på i spenning. Vi har fått følge prosessen, fra det gamle stativet ble tatt vekk, gjerder satt opp og mange materialer og gravemaskin kom til barnehagen. Hver dag har barna fått se på når det har blitt gravd, montert og fylt på med sand rundt klatrestativet.

Vi er så takknemlige for at vi har fått et så fantastisk klatrestativ til barnehagen vår og ønsker å takke teknisk etat i Flesberg kommune for det gode samarbeidet for å få dette i boks.

Nå kan barna få utfordret seg motorisk og trene på de ulike øvelsene klatrestativet innbyr til og ikke minst kjenne på mestringsfølelsen når de klarer det. Her er det ikke bare en trapp opp og en sklie ned, men du må klatre, balansere og bruke muskelkraft for å ende i tårnet med den høyeste sklia. For oss var det viktig at de eldste fikk noen motoriske utfordringer slik at de får kjenne på egen styrke, vurdere risiko, samhandle med andre og mestre.