Gå til sidens hovedinnhold

Stor trafikk på Korona-telefonen

Kongsberg kommune opplever at mange ringer for å høre når det er deres tur i vaksinekøen. Det har ingen hensikt.

På Kongsberg kommunes Facebook-side henstilles publikum til å oppsøke kommunens nettside. Denne skal være oppdatert med tanke på vaksinekøen.

For øyeblikket er vaksinasjonsteamet i ferd med det som kalles gruppe 7. Det er personer mellom 18 og 44 år med underliggende sykdom.

– De siste i denne gruppen vil få innkalling i uke 23 (neste uke) og da vil de første personene i gruppe 8. kalles inn. Det er personer mellom 55 og 64 år, melder kommunen. Denne gruppen består av 2.650 personer.

Når gruppe 8. er ferdige – er det gruppe 9. sin tur. Der er dem mellom 45 og 54 år – 3210 i tallet.

Dette var status per mandag 31. mai klokken 14.30.

- Vent på innkalling

– Det er mange som ringer til vaksinetelefonen for å få greie på når de kan få time. Det har dessverre ingen hensikt – det vi vet legger vi ut fortløpende på nettsiden vår, skriver kommunen.

Og på nettsiden står det:

«Vaksinesenteret opplever i for tiden en stor pågang med henvendelser fra folk som gjerne vil vite når de kan få koronavaksinen sin.

Det enkle svaret et at «vi vet ikke», men du får innkalling når det er din tur».

Oppdatert på nett

Utover å gi svaret mange helst ikke vil ha, er siden godt oppdatert. 8.390 personer i Kongsberg har fått dose 1. 5.357 har fått dose 2. Det betyr at én av fire i Kongsberg kommune er fullvaksinert.

82 prosent av kommunens befolkning er registrert i vaksinekøen. Har du ikke registrert deg, finnes info om hvordan det gjøres på nevnte nettside.

Les også: Åpnet igjen etter et halvt år: – Helt fantastisk

Kommentarer til denne saken