Gå til sidens hovedinnhold

Stort behov for leksehjelpere – tar du utfordringen?

Innsendt

Det er en stor samfunnsutfordring at mange elever ikke fullfører skolegangen sin. Leksehjelperne i Kongsberg Røde Kors ønsker å bidra til at flere mestrer skolehverdagen. «Vi er til stede på tre ungdomsskoler, på norsksenteret og på Krona. Sistnevnte er åpen for alle. Vi hjelper elever i alderen 12 til godt over 20 år med de fagene de trenger hjelp til. Det er fag fra ungdomsskole og videregående som matematikk, fysikk, språk og helsefaglige med flere», sier Martin Reggestad, leder av leksehjelpen i Kongsberg Røde Kors.

Leksehjelperne møter elevene i et trygt miljø og legger til rette for at elevene skal oppleve mestring og motivasjon. «Det er flere eksempler på at de som har deltatt har greid å løfte seg en karakter eller to, noe som bidrar til at elevene kan ta den utdannelsen og de yrkesvalgene de ønsker» forteller Reggestad. «Vi har stort behov for flere leksehjelpere, ta kontakt hvis du ønsker å bidra!»

Din innsats kan bidra til at ungdommene kommer inn på den utdanningen de ønsker – tar du utfordringen? For mer informasjon om å bli frivillig og våre ulike aktiviteter besøk rodekors.no/Kongsberg

Leksehjelp er et samarbeid mellom Kongsberg Røde Kors og Kongsberg kommune.

Kommentarer til denne saken