Gå til sidens hovedinnhold

Støtt din lokale klubbscene – dra på konsert

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På Kristi himmelfartsdag gjorde jeg noe jeg ikke hadde hatt gjort siden før Covid kom inn i livet vårt, jeg var på konsert på EnergiMølla. Det var litt spesielt å være på en rockekonsert med koronavennlige nummererte sitteplasser i god avstand fra hverandre, med servering ved bordene og pølse i lompe med hver øl, men det var også et lite tegn på at verden sakte, men sikkert beveger seg bitte litt nærmere normalen.

Pandemien har påvirket oss alle på forskjellig måte, men restaurant- og utelivsbransjen, og kultursektoren har alle blitt hardt rammet. Restauranter, utesteder, kino og konsertsteder har vært nødt til å holde stengt i lengre perioder. Så når samfunnet etter hvert begynner å åpne opp igjen, oppfordrer jeg alle til å støtte de lokale aktørene i disse bransjene, enten det er å gå ut for å spise på en av de lokale restaurantene, se en film på kino, eller dra på konsert på Mølla.

Blant disse har jeg lyst til å slå et ekstra slag for EnergiMølla, vår lokale klubbscene. Som konsertgjenger liker jeg best de mindre klubbscenene, man får en helt annen nærhet til artistene enn på større scener. Og der vil jeg påstå at Mølla er blant de bedre i landet. I 2016 ble de til og med kåret til årets helårsarrangør av Norske Konsertarrangører, hvor de slo både Rockefeller i Oslo og Union Scene. Og ikke minst er Mølla hjertet til Jazzfestivalen, hvor jeg har hatt de beste konsertopplevelsene under Jazzen de siste årene.

Klubbene og klubbscenene rundt omkring i landet hadde også utfordringer før covid-19 stengte ned landet. I 2018 måtte både Garage i Bergen og Cafe Mono i Oslo gi seg, og enkelte har snakket om «klubbdød». Så en pandemi på toppen av det hele var nok ikke det mange i bransjen ønsket seg.

som snart vi begynner å se slutten av pandemien oppfordrer jeg alle til å benytte seg av alle de lokale tilbudene som har merket det siste halvannet året sterkest. Og enten du er en durkdreven konsertgjenger eller ikke, følg med på programmet til Mølla, og dersom det dukker opp noe som virker spennende, hva med å ta en tur?

Kommentarer til denne saken