Det skriver Norsk Lektorlag i en pressemelding.

Uvisst når

– Sentralstyret har drøftet forslaget, og fylkeslederne er også blitt rådført. Et enstemmig sentralstyre sa nei til meklerens forslag. Det betyr at Norsk Lektorlag går ut i streik, sier Helle Christin Nyhuus leder i Norsk Lektorlag i pressemeldingen.

Hovedgrunnen for et nei er profilen på oppgjøret hvor de med høy utdanning og erfaring blir nedprioritert, skriver de.

–Vi har hatt to år med reallønnsnedgang, og prisveksten er høy. Forslaget verdsetter ikke kvalifiserte lektorer som har stått lenge i jobb, sier Helle Christin Nyhuus. Dette betyr at Norsk Lektorlag vil gå til streik. Dette kan tidligst skje to uker fra meklerens forslag ble fremlagt (den 24. mai).

– Sentralstyret vil komme tilbake med informasjon om streikeuttak og når streiken blir iverksatt. Alle medlemmer som blir tatt ut i streik vil bli informert om det, sier hun i pressemeldingen.

På spørsmål fra Laagendalsposten om noen i Kongsberg eller Numedal vil bli tatt ut i streik, sier Nyhuus at hun ikke vet det ennå. Hun sier at sentralstyret skal jobbe videre med tidspunkt for steiken.

Lærerstreik

Sentralstyret i Utdanningsforbundet stiller seg bak avgjørelsen om å si nei til lønnsoppgjøret. Dermed er det endelig avgjort at det blir lærerstreik. Det kunne Laagendalsposten melde 25. mai.

– Et enstemmig sentralstyre i Utdanningsforbundet har stemt nei til resultatet fra oppgjøret, sier forbundets leder Steffen Handal til Utdanningsnytt.

LES OGSÅ: