Gå til sidens hovedinnhold

Strikkestua ville gjerne bli på Vestsida, men det blir for trangt

Det er ikke med lett hjerte Trude Kolset flytter Strikkestua til Nymoen. Hun har prøvd, men ikke klart å finne lokaler med bedre plass på Vestsida.

For abonnenter

Strikkestua, eller Strikk & Tøy som butikken egentlig heter, har drevet i Kirkegata i 12 år. Garnforretningen har blitt populær, og har blitt en av støttepilarene for handel på Vestsida, ved siden av for eksempel Vinmonopolet og Asvotorget. Nå blir det enda et tomt butikklokale i bydelen.

– Se åssen det ser ut, da. Vi må ha mer plass, sier innehaver Trude Kolset og slår ut med hendene – i den grad det er mulig – mellom stappfulle reoler.

Flytter i juli

I juli har hun med seg garnnøstene, tøyet og medarbeiderne og flytter inn i Gågata på Nymoen. Trude håper og tror at kundene kommer etter.

– Jeg beklager egentlig at vi må vekk fra Vestsida. Det er ikke det som er motivasjonen. Jeg har vært og kikka på andre lokaler i bydelen, men ikke funnet noen egna som er store nok, forklarer hun.

– Hadde jeg funnet det rette, hadde vi blitt på Vestsida, legger Kolset til.

– Jeg drømte om å finne et sted hvor vi kunne etablere et håndarbeidsmarked. Det hadde vært helt topp, sier hun.

På en måte hadde hun håpet at Polet flyttet ut. De lokalene hadde gitt plass til å realisere drømmen. Det ser imidlertid ikke ut til å skje med det første.

Det er planer om flere prosjekter på Vestsida, som kunne gitt plass. Strikkestua har imidlertid ikke tid til å vente på at de blir realisert.

Mer enn dobbelt stå stor plass

I Kirkegata har Strikkestua i dag 180 kvadratmeter, men de får 400 kvadratmeter å boltre seg på i Storgata. De skal inn i Sparebankbygget, der gullsmed Klerck holdt til.

– Vi måtte gjøre noe for å skaffe oss den plassen vi trenger.

En ting er alle varene, men det er også svært trangt for kundene – ikke minst i disse koronatider.

– I høysesongen, fra oktober til mars, kan vi ha 150 innom på en god dag, opplyser Trude Kolset.

På inngangsdøra står det en lapp, som forteller om hvorfor de velger å flytte. Kolset forteller at mange kunder har gitt uttrykk for at det er synd de flytter fra Vestsida. Samtidig forstår de det når de ser hvor trangt det er, sier hun.

Kommentarer til denne saken