En studentundersøkelse viser at studentene i Kongsberg er mer fornøyd med tilbudet innen mat og drikke på campus enn studenter andre steder.

- Det er en stor undersøkelse hvor studenter fra hele landet blir spurt, så dette er veldig gøy, sier en fornøyd Simon Hogstad, kjøkkensjef i Studentsamskipnaden.

Studentene har blant annet blitt spurt om hvor tilfredse de er med sitt spisested/kantine, og med sin studentkafé.

Haspa er kantinen med de mest fornøyde studentene ved hele USN, mens kafeen ÅTTE fikk den høyest målte kundetilfredsheten i landet.


Les også: Dette er de mest populære studiene på Kongsberg

– Vi har gjort noe riktig

– Det er veldig hyggelig, og et tegn på at vi har gjort noe riktig, sier Hogstad.

ÅTTE er tillegg til å være studentkafé i Studentsamskipnaden også åpent for alle fra morgen til kveld, hver dag. Etter påske begynte de også med søndagsåpent.

– Vi er veldig heldige som er en kafé for både studenter og andre mennesker, og det er en hyggelig tilbakemelding å få dette så kort tid etter at vi åpent, synes Hogstad.

Les også: Bjarne (94) ga gode råd til studentene

Gratis kanelsnurrer fløy unna

For å takke studentene for de gode tilbakemeldingene bestemte Hogstad seg for å dele ut gratis kanelsnurrer og kaffe på kantinen Haspa tirsdag, mens studenter på ÅTTE skulle få gratis vaffelhjerter og kaffe.

Det ble mer populært enn han så for seg.

– Vi hadde laget opp en del hundre kanelsnurrer som studentene skulle få gratis, og dette hadde jo spredd seg på sosiale medier så klokken 13 var det lang kø av studenter på Haspa. Etter 10 minutter var det tomt for alle kanelsnurrene, sier Hogstad.

De resterende studentene ble henvist til ÅTTE hvor de stekte opp enda flere vaffelhjerter.

Les også: Nå har skravlekoppen nådd Kongsberg

Nye eiere på en av Kongsbergs mest populære kafeer