Styrking av campus Kongsberg

Per Håvard Kleven

Per Håvard Kleven Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Høyre ønsker å bidra til at USN utvikler en offensiv vekststrategi for campus Kongsberg.

Over flere år har det sett ut til at mange ikke har forstått hvor viktig det lokale universitetet er for kommunen. Vi måtte kjempe hardt mot Kongsberglista for at kommunens vertskapsoppgave overfor USN skulle bli tilstrekkelig prioritert. På LPs debattsider på nettet 31. aug. ser vi nye toner fra dette partiet. Det er gledelig. Og det borger for at et samlet kommunestyre i neste periode kan få til viktige ting i samarbeid med USN.

Høyres utgangspunkt er at teknologiindustrien er hoveddrivkraften i vårt lokalsamfunn. Men det er menneskene som utgjør ethvert samfunns største verdi. Mange mennesker får sin hovedutdanning ved USN på Kongsberg. Det betyr at mange av dem som begynner i jobb i Teknologiparken og ellers i kommunen, har en tilknytning til stedet allerede. Det bidrar til enklere tilgang på kompetanse og til stabilitet i arbeidsstyrken. Og mange som arbeider med tekniske oppgaver andre steder i landet, har under sin utdannelse blitt kjent med Kongsberg som sted og teknologiby. For min egen del har det utallige ganger vært fordelaktig at ansatte hos kunden, leverandøren eller samarbeidspartneren allerede gjennom sin utdanning har blitt kjent med industrikompetansen på Kongsberg.

For kommunen er det av stor betydning at USN campus Kongsberg styrker seg, både i spiss og bredde.
– SPISS: Innen slike fag som står helt sentralt i vår høyteknologiindustri, som systems engineering og kybernetikk, ser Høyre gjerne at forskning og doktorgradsutdanning blir større og sterkere.
– BREDDE: Fag hvor lokal campus konkurrerer med andre deler av USN, som økonomi, bør spisse sin kobling til industrien og forsterkes.

I samtaler med lokal USN-ledelse har vi oppfattet at det for campus Kongsberg ikke foreligger noen samlet og tydelig strategi for vekst og styrking. Høyre tror at slikt påvirkes av lokale omgivelser som politikere, lokalavis, myndigheter og opinionens uttrykte meninger. Vi vil gå inn for at kommunen og vi politikere spesielt gjennom uttrykt vilje, råd, hjelp og press fra nå av bidrar til at USN utvikler en offensiv vekststrategi for campus Kongsberg, for synligere spisser og sikrere bredde.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken