Gå til sidens hovedinnhold

Suni-Hi og Cæcilie er klare for jazzen

Artikkelen er over 1 år gammel

To særdeles dedikerte kvinner er klar for årets jazzfestival.

Trommeslageren Sun-Hi tar med bandet sitt til EnergiMølla lørdag 4. juli.

Hun er født og oppvokst i Korea og oppdaget trommer for første gang i en kirke, som 12-åring.

Etter fem års bearbeidelse av sine foreldre fikk hun lov til å forfølge drømmen om å bli trommeslager. Hun flyttet til Amsterdam og tok master i trommer i 2017.

Trommis og komponist

Sun-Mi Hong er ikke bare en eksepsjonell trommeslager, men også en talentfull komponist. Hun mikser amerikanskinspirert musikk med europeisk impresjonisme og koreansk musikk.

Kvintetten hennes spiller hovedsakelig hennes komposisjoner. I 2018 vant hun Dutch Jazz Competition. I 2019 ble hun valgt ut til Young VIPs Tour, hvor 25 nederlandske jazzklubber plukker ut spesielt lovende band.

Hun og kvintetten har spilt på flere betydningsfulle scener, som Ronnie Scott’s i London og The North Sea Festival og nå får vi oppleve hennes sterke og hardtslående tilstedeværelse på EnergiMølla.

De andre i kvintetten er Nicolo Ricci (tenor), Alistair Payne (trompet), Youngwoo Lee (piano) og Alessandro Fongaro (bass).

(Saken fortsetter under bildet).

Internasjonal anerkjennelse

Jazzfredagen kommer Cæcilie Nordby til Argus på Grand for å holde konsert.

Cæcilie Norbys oppvekst var fylt av musikk. Moren var operasanger og faren var komponist. Som tenåring forsøkte hun å vende ryggen til en musikalsk karriere, men sier selv at «da valgte musikken meg».

Hun ser først og fremst etter den gode melodien uavhengig av genre, og bringer de ulike musikkartene inn i jazzen. Cæcilie Norby var den første skandinaviske musikeren som fikk platekontrakt med det prestisjetunge Blue Note, og det var sterkt medvirkende til at hun fikk vid internasjonal anerkjennelse.

Cæcilie Norby har med seg to musikere til konserten på Kongsberg. Lars Danielsson har haugevis av plater og spennende prosjekter i bagasjen og Ulf Wakenius har samarbeidet med en rekke internasjonale størrelser, som Oscar Peterson, Pat Metheny og Randy Brecker.

LES OGSÅ:

Susanna (40) kommer til jazzen

To nye jazzslipp er klare

En av de største i norsk jazz

Kommentarer til denne saken