Nominert til Edvard-pris

DIRRENDE: Dirrende vakkert og skummelt fra Susanna Wallumrød i Kongsberg kirke tidligere i sommer.

DIRRENDE: Dirrende vakkert og skummelt fra Susanna Wallumrød i Kongsberg kirke tidligere i sommer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Susanna Wallumrød kan vinne musikkpris for sitt album «Triangle».

DEL

Kongsbergjenta og artisten Susanna Wallumrød er nominert til Edvard-pris i kategorien «Åpen klasse» for albumet «Triangle».

–  Oi, så veldig stas å bli nominert til EDVARD-prisen i Åpen Klasse for albumet mitt ‘Triangle’! Det er en stor anerkjennelse for arbeidet mitt som komponist og tekstforfatter, og motiverer til mer ny musikk, sa Wallumrød da hun fikk nominasjonen, ifølge en pressemelding fra TONO fredag.

Nå er det bare opp til fagjuryen å bestemme hvem som vinner selve prisen senere i høst. Juryen består av komponistene og låtskriverne Arvid Wam Solvang, Rita Engedalen, Therese Birkeland Ulvo, Klaus Sandvik, Hilde Wahl, Gøran Grini og musikkforleggerne Jan Stefan Bengtsson og Stine Osmo Lieng.

LES OGSÅ: – Mølla hadde ikke vært her uten de frivillige

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998, og som tildeles opphavsmenn og -kvinner som har ska Nominert til Edvard-prispt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet.

Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon.

LES OGSÅ: Flyttet til Kongsberg for å gjøre det bra

– Byorkesteret betydde mye for meg

Slik blir jazzhøsten 

Artikkeltags