I juni skrev vi om Raumyr barnehage som avlyste Pride-samling da foreldre reagerte negativt, og det haglet i kommentarfeltet på Facebook. Etter kort tid ble det en såpass ufin tone, så uoversiktlig og så omfattende at vi så oss nødt til å stenge kommentarfeltet. Det er kommet inn over 660 kommentarer fra hele landet i denne ene saken, både støttende kommentarer og det motsatte. Noen av de som ble slettet var forferdelige.

Andrine (31) ønsker Pride i barnehagen: – Mange av oss ønsker å ha et åpent samfunn, og barnehagen er et godt sted å starte

Onsdag publiserte vi en ny sak, om Andrine Haugejorden (31) som mener Pride burde markeres i barnehagen. På nytt begynte kommentarfeltet å koke. Torsdag bestemte vi oss for å stenge dette også. Som en liten redaksjon har vi ikke kapasitet til å følge kommentarfeltet hvert eneste minutt, når det kommer godt over 200 kommentarer og tonen begynner å tilspisse seg, da er det fort at vi mister kontrollen. Vi har et ansvar for at våre debattregler og de presseetiske reglene overholdes i Lps spalter, og på vår Facebook-side.

– Vi tror ikke barn blir mer forvirra av å lære om mangfold, vi tror de blir mer tolerante

Laagendalsposten har, på lederplass, tatt tydelig stilling til hva vi mener om å arrangere Pride i barnehagen. Og en ting må være klinkende klart, det skal være rom for å være uenig. Det skal være rom for diskusjon og debatt. Og de aller fleste som er uenig om å markere Pride i barnehager, går ikke over grensen for hva som er greit å si. Jeg er ganske sikker på at de aller fleste i våre kommentarfelt, er helt uenig i måten ting blir sagt på i de kommentarene vi har slettet. Men, det er en liten gjeng som ødelegger debatten. Og hvis kommentarfeltene sprer seg på nettet, viser den gjengen seg å være større vi trodde. Vi tåler å være uenige, men vi tåler ikke hat og diskriminering. Det skal vi ikke tåle. Så hvis du spør deg selv om vi trenger å markere Pride i Kongsberg, så ta en titt på kommentarfeltene på Facebook. Der finner du svaret.

Kjære Kongsberg – happy Pride!