SISTE: Tunnelen er åpen for normal trafikk igjen.

Politiet meldte kl. 09.56 om en lastebil som har kjørt i Svartåstunnelen på E134.

– I den betydning at den var for høy i forhold til høyden på tunnelen, skriver Politiet Sør-Øst på Twitter.

Politiet kom til stedet kl. 10.07 og kunne melde at om lastebilen med gravemaskin hadde truffet en vifte, og at viften må kontrolleres før tunnelen kan åpne igjen.

Da Laagendalsposten var på stedet kl. 10.35 var bergingsarbeidet i gang. Lastebilen viste seg å være en traktor med henger, hvor det sto en gravemaskin på planet.

Arne Vagnild, trafikkansvarlig i Kongsberg-politiet, forteller at det var to personer i traktoren da ulykken inntraff. En mannlig fører og en liten jente som passasjer. Politiet meldte på Twitter at det ikke var meldt om personskader, men Vagnild sier at jenta blir tilsett på Legevakta.

– Om det ble en bråbrems eller noe annet er jeg usikker på, men sannsynligvis har jenta skalla hodet litt i en bråbrems og fått en kul i panna, sa Vagnild på stedet.

Stengt tunnel utover dagen

Vagnild fortalte at tunnelen ville være stengt i østgående felt utover lørdag ettermiddag ettersom det er noe skade på bjelke, og en vifte som må ha tilsyn før tunnelen kan åpne igjen.

– Det er vanskelig å si hvor lenge. Det må komme noen fra Vegtrafikksentralen for tilsyn, så det blir stengt en stund, sa han lørdag formiddag.

Trolig dreier det seg om en feilvurdering av høyden på gravemaskinen fra sjåførens side, men politiet hadde på dette tidspunktet ikke prata med føreren av traktoren.

– Det kan fort bli en liten sak og hilsen fra politiet i form av en bot. Føreren skal forvisse seg om at høyden ikke overskrider det som står på skiltet.

Kl. 11.52 skriver politiet på Twitter at det blir opprettes sak på forholdet.